Yaşam

Hrant Dink Ödülü 15 Eylül’de sahiplerini buluyor

0

Ödüller, her yıl Hrant Dink’in doğum yıldönümü olan 15 Eylül günü, Uluslararası Hrant Dink Vakfı tarafından veriliyor. Bu senenin jüri üyeleri Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel John-Bendit, Rakel Dink, Irene Khan, Boris Navasardian, Baltasar Garzon Real ve Türkiye Vicdani Ret Hareketi. Tören saat 20’de İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

Hrant Dink Vakfı ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor. Ödüllere, her sene yurtiçinden ve yurtdışından birer kişiye veriliyor.

Bu yıl üçüncüsü verilecek ödüller 2009 yılında Alper Görmüş ve Almira Haas’a, 2010 yılında da Baltasar Garzon ve Türkiye Vicdani Ret Hareketi’ne layık görülmüştü. 2011 için aday önerileri, 15 Ekim 2010 ile 15 Nisan 2011 tarihleri arasında kabul edilmişti.

(Yeşil Gazete, http://www.hrantdinkodulu.org)

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.