Kadın

Kadınlardan her dilde barış

0

Barış İçin Kadın Girişimi‘nin çağrısıyla 9. Eylül Cuma günü Taksim Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar barış noktası oluşturarak oturma eylemi yaptı. Eylemde, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, İngilizce ve birçok dilde “barış” yazılı pankart ve dövizler taşındı. Kadınlar bir balon üzerine çeşitli dillerde “barış” yazdı. Eyleme, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sinema oyuncusu Ayça Damgacı, yazar Gülsüm Cengiz ve sanatçı İlkay Akkaya ile Serap Yağız da katıldı.

Türkçe ve Kürtçe açıklama yapan kadınlar, savaşın kadınları etkilediğini, barışın mümkün olduğunu anlatmak için bu eylemi yaptıklarını belirterek, “Barış noktalarında buluşuyoruz, çünkü biliyoruz ki savaşın yol açtığı nefret ve düşmanlık dili evlerimizde, gazete ve televizyon haberlerinde yaygınlaşarak erkek egemenliğini güçlendiriyor. Göçe zorlanarak yoksulluğa mahkum ediliyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından sanatçı İlkay Akkaya türküler seslendirirken, şair yazar Gülsüm Cengiz barış şiirleri okudu. Milletvekili Sebahat Tuncel de yaptığı konuşmada, kadınların barış mücadelesini daha da büyütmesi gerektiğini belirtti.

Grup, 2 saati aşkın sürdürülen oturma eyleminin ardından dağıldı.

(Atılım)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.