Kadın

“Gelin hep birlikte barış umudumuz için oturalım”

0

Barış İçin Kadın Girişimi yazılı bir basın açıklamasıyla tüm kadınları “ Barış içinde yaşamaya mecbur olduğumuzu biliyoruz, barış için ısrar ediyoruz.” diyerek, 9 Eylül 2011 Cuma günü saat 18.00 – 24.00 arası Taksim Meydanı’na kurulacak olan barış noktasında oturma eylemine davet etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Biz kadınlar, ‘barış için söyleyecek sözümüz, çözümü geliştirecek gücümüz var’ demeye devam ediyoruz. Bugün, otuz yıldır devam eden savaşın en tehlikeli günlerindeyiz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yaşadığımız şiddet ortamı nasıl bir noktaya geldiğimizi anlatmaya yetiyor. Barışı savaşarak sağlayacağını savunanların yalan söylediğini, aslında savaş istediğini biliyoruz. Biz, halklar arasında yaratılmak istenen ayrıştırmayı, içimize işlemeye çalıştıkları düşmanlığı ve korkuyu kabul etmiyor, tek çözüm yolunun barış olduğunu söylüyoruz.

Savaşın ülkenin doğusunda ve batısında bütün kadınları derinden etkilediğini anlatmak için sokaklarda olmaya devam ediyoruz. Savaş biz kadınlar için göçe zorlanmak, yoksulluk, güvencesizlik ve ucuz iş gücü olmak demektir. Savaş bedenlerimizin gasp edilmesi, taciz ve tecavüz demektir.

Daha ne kadar söyleyeceğiz, bu savaş cinsiyetçiliği, militarizmi, ev içi şiddeti, milliyetçiliği, homofobiyi besliyor. İşte bu yüzden biz kadınlar hayatımızı yaşanmaz kılan savaşı söküp atalım, silahların susması için barıştan yana konuşalım diyoruz. Barış noktalarında buluşup barış talebimizi hiç durmadan, her yerde, herkese, hep beraber çoğalarak söylemeye devam edelim.

Barış İçin Kadın Girişimi – İstanbul

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.