ManşetTürkiye

Polisin güç kullanma kapasitesi genişletiliyor!

0

Toplumsal eylemlerde polisin ayyuka çıkan orantısız güç kullanımı ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir proje hazırlandı. Proje emniyet yetkilileri tarafından, Dikmen’de bulunan merkezinde bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Projenin isminin “Polisin güç kullanma kapasitesinin artırımı projesi” olması ise akıllara bu kapasiteyi daha ne kadar artıracaksınız sorusunu getirdi.

Dikmen Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, Almanya Konsolosu, Avrupa Elçisi, AB Temsilcileri, İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Kolluk Kuvvetleri bir araya gelerek, “Polisin güç kullanma kapasitesinin artırımı projesi” hakkında bilgi verdi.

Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, güç kullanma kapasitesinin artırımı olarak tanımladığı projeyi şu şekilde anlattı: “ Proje dört yönlü. Yasal, organizasyonal yapı, güç kullanmada kullanılacak araç gereçler ve eğitim. Yasal boyutta, Türk Mahkemelerinin ve AİHM’in kararları incelenecektir. Organizasyonal yapı da güç kullanımı derinlemesine araştırılarak, AB standartlarına uygun hale gelecektir. Güç kullanmada kullanılacak araç gereçler boyutunda, AB standartlarıyla karşılaştırılarak ona uygun hale getirilecektir. Eğitim boyutunda ise, standart yapı için uygun eğitim verilecek ama asıl sahadaki eğitimi verecek eğitimciler yetiştirilecektir.”

Karakuş, bu proje sonucu için şunların olacağını iddia etti : “Olayın niteliğine göre ne yapacağını bilen profesyonel polisler olacak. Kalitesi de insanlara yansıyacak ve güç kullanımı konusunda insanları hakkı gasp edilmeyecek.”
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, huzur ve güvenliğin sağlanamadığı yerde demokrasi aranmaz diye konuşmaya başlamasının ardından, “Kolluk kuvvetlerinin güç kullanması oldukça hassas bir konu, bu proje ile güç kullanımda standart uygulamaya kavuşarak, demokrasinin gereğini yerine getirecektir” dedi.

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.