Ulaşım

Bolivya’da trafiksiz bir Pazar

0

Pazar günü tüm Bolivya sokakları yayalar ve bisikletlilerle doluydu. Trafik yasağı kapsamına kamu ulaşımı ve şehirler arası otobüsler da alındı.

Bolivya hükümeti “Ulusal Yaya Günü“nü uygulamaya koyarak çevre konusundaki bilincin artırılmasını, kirlilik düzeyini azaltmayı ve taşıt sahipleriyle sürücülerin yayaların hakları konusunda bilinçlendirilmesini hedefliyor.

Dün, çok sayıda Bolivyalı gencin sabah erken saatlerde başlayan maratona katıldığı ve koşucular arasında, kendisi de hevesli bir sporcu olan Cumhurbaşkanı Evo Morales‘in de bulunduğu görüldü.

Bununla birlikte, otomobil ve otobüslerin trafiğe çıkmalarının yasaklandığı bu günün, Cumhurbaşkanı Evo Morales’in Amazon ormanları içinden bir otoyol geçirme planları konusunda eleştirilere hedef olduğu bir sırada düzenlendiğine de işaret ediliyor.

Bolivya’da 20 milyon hektarı aşkın koruma altında ormanlık alan bulunuyor. Ülkede fazla sanayi tesisi bulunmamasına rağmen, ülke iklim değişikliğinden etkileniyor.

Bolivya’da sık sık ve yoğun şekilde yaşanan, sel, kuraklık, yangın ve buzul erimesi gibi doğal felaketler, ülkenin yüzyüze olduğu en büyük tehlikeler arasında. (BBC)

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.