ManşetTürkiye

Gerze’de halk yine kazandı, polis ve sondaj makinası gidiyor!

0

Tüm gün güçlü bir direniş ve yoğun bir saldırının yaşandığı Gerze’de, kazanan direnenler oldu. Panzerlerden sıkılan sulara, kimyasal gazlara rağmen doğalarını terketmeyen köylüler, bugün de sondaj makinalarını ormana sokmadı!

 

Yaşanan olaylar Gerze’ye bağlı Yaykıl Köyü köylülerinin, Anadolu Gurubu‘nun bölgeye kurmak istediği kömürlü termik santrale ve bunun sondaj faaliyetlerine karşı  gösterdikleri büyük direnişle alâkalı. Şirket daha önce de 22 Ağustos gecesi bir geceyarısı baskınıyla termik santral için sondaj denemesinde bulunmuş, yine halkın direnişiyle karşılaşmış ve jandarmayı alet etmek istemişti.

Gerze halkının termik santrale karşı mücadelesi bugün de polis ve jandarmanın müdahalesine maruz kaldı. Sabah saatlerinde sondaj faaliyetlerini engellemek isteyen halka karşı gaz da kullanıldı. İlerleyen saatlerde polis müdahalesinin bilançosu ortaya çıkmaya başlayınca korkunç bir tablo belirdi. Bölgeden gelen haberlere göre polisin gaz bombası ve cop kullanarak yaptığı saldırıda 25 köylü yaralandı, 4 köylünün durumu ağır. Polisin havaya ateş de açtığı, bu arada çevredeki ormanlık alanda da yangın çıktığı haber veriliyor. Ayrıca, köylülerin avukatı Cömert Uygar Erdem’in alana alınmadığı, yaralıların hastaneye götürülmesinde sorunlar yaşandığı bildiriliyor.

Tüm şiddete rağmen, günün sonunda sondaj makinalarının bölgeyi terkettiği ve köylülerin mücadelesinin bu safhasının da başarılı olduğu haberleri geldi. Yaralı köylülerin durumunu ve bölgedeki gelişmeleri Yeşil Gazete ve Türkiye’deki ekolojist çevreler yakından takip ediyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.