ManşetSpor

12 Dev Adam 2. Turda

0

Sözün özü. İngilizler (Great Britain) kazanınca biz de kazanmış sayıldık. Litvanya’da devam eden FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın 6. gününde 12 Dev Adam daha rakibi İspanya ile karşılaşmasına başlamadan grupta kendisinden daha avantajlı durumda olan Polonya‘nın İngiltere‘ye 88 – 81 mağlup olması ile bir üst tura çıkmayı garantiledi.

İngiltere, Polonya ve henüz son maçını oynamayan Türkiye grupta 2 galibiyet elde etmiş takımlar. 3’lü averajda her iki rakibinin de önünde olan Türkiye, İspanya maçının sonucuna bakılmaksızın bir üst tura çıkmayı garantilemiş durumda.

Türkiye ilk 2 maçında Portekiz ve İngiltere’yi farklı skorlarla mağlup etmeyi başarmuş ancak daha sonra oynadığı 2 maçta önce Litvanya’ya 75 – 68, dün oynanan maçta da Polonya’ya 83 – 82 mağlup olarak gruptan çıkma şansını mucizelere bırakmıştı. Eğer Polonya son maçında İngiltere’yi mağlup etmeyi başarsa idi Türkiye finali hedefleyerek geldiği turnuvadan ilk turdan elenmiş olarak dönmek zorunda kalacaktı.

İngiltere – Polonya maçının kahramanlarından Luol Deng maç sonunda NtvSpor muhabiri Sine Büyüka‘nın sorularını esprili bir dille yanıtladı. Türkiye’nin pivotlarından Ömer Aşık gibi NBA’de Chicago Bulls formasını terleten Deng, kendisine Türkiye Basketbol Takımı adına teşekkür eden Büyüka’ya, “Hem Ömer hem de Hidayet (Türkoğlu) çok iyi arkadaşlarım. Artık bu galibiyet sonrası beni görürler sanırım. Buzdolabımı artık türk yemekleri ile mi doldururlar ya da benim altıma yeni bir araba mı çekerler bilemem” şeklinde konuştu. Soyunma odasına gitmeden önce türk basketbolseverler ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Deng’in bu sözleri twitter’da “acaba teşvik primi mi?” esprilerinin yayılmasına da yol açtı.

Luol Deng karşılaşmayı 28 sayı ile tamamlarken takım arkadaşı Joel Freeland de attığı 27 sayı ile galibiyetin mimarlarından biri olmayı başardı.

Türkiye artık iyice rahatladığı A grubundaki son maçını tsi 17:45′de İspanya ile oynayacak

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.