Türkiye

Referandumda ‘hayır’ demek TRT’de huzuru bozmuş!

0

Referandum sürecindeki yanlı yayınları nedeniyle YSK tarafından uyarılan TRT, süreçte üyelerine “hayır” oyu vermelerine yönelik bildiriler dağıtan KESK‘e bağlı Haber-Sen yöneticilerine disiplin cezası verdi. ‘Evetçi’ TRT’ye göre sendika “hayır” çalışmasıyla kurumun huzurunu ve çalışma düzenini bozmuş

Haber-Sen Genel Sekreteri Fatih Eroğlu, Genel Mali Sekreteri Turgut Yıldız ve Genel Örgütlenme Sekreteri Veli Korhan Gündüz, referandum öncesinde Genel Müdürlük hizmet binaları içerisinde üzerinde “Eşit, özgür bir ülke için 12 Eylül Anayasası’na da AKP anayasasına da hayır!” başlıklı bildiri dağıttı. Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri 3 kişi hakkında tutanak tuttu.

Hemen harekete geçen TRT, üç isim hakkında da Genel Müdür İbrahim Şahin’in onayıyla soruşturma başlattı. Teftiş Kurulu Başkanlığı konuyla ilgili Başmüfettiş İsmail Kılıç’ı görevlendirdi. 3 ismin savunmasını alan Kılıç, referandumdan tam 10 ay sonra tamamladığı soruşturma raporunda sendika yöneticilerine ceza verilmesini istedi.
Raporda, 3 ismin bu çalışmalarıyla kurumda “huzur, sükun ve çalışma düzenini bozdukları” ileri sürüldü. Şahin’in 4 Ağustos’ta onayladığı rapor sonucunda 3 isme de kınama cezası verildi.

‘Hep aynı müfettiş’
Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, sendikalarının TRT’de 2001’den bu yana aynı yöntemle sendikal faaliyetler yürüttüğünü belirterek şöyle konuştu: “Bir sendikanın çalışanları ile yüz yüze gelecek bir şekilde çalışma yürütmesinden daha normal ne olabilir? Biz o tarihten önce de sonra da aynı yöntemle, çalışmalarımızı sürdürdük. TRT emekçilerini tek tek ziyaret edip hem kendi çalışmalarımızı anlatıyoruz hem de sorun ve önerilerini dinliyoruz. Kurumun huzurunu önceki ve sonraki çalışmalarımız bozmamış, sadece “Eşit, özgür bir ülke için, 12 Eylül Anayasası’na da, AKP anayasasına da Hayır!” dememiz mi kurumun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmuş? Sadece biz değil, diğer sendikalar da aynı yöntemle çalışma yapıyor. Ayrıca Haber-Sen yöneticilerine yönelik soruşturmalarda hep aynı müfettişin görevlendirilmesi de ilginç. 11 başmüfettişin görev yaptığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na hep aynı müfettişin görevlendirilmesi de bu şahsın görevini ‘gözlerimi kaparım vazifemi yaparım’ anlaşıyla yerine getirdiğini gösteriyor.”

(sendika)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.