Kültür-Sanat

Altyazı Eylül sayısı çıktı

0

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından çıkartılan aylık sinema dergisi Altyazı’nın Eylül sayısı  bayilerde. Yılda 11 sayı çıkan dergi Temmuz ve Ağustos aylarında tek nüsha  olarak çıktığı için sinemaseverlerin gözleri yollarda kalmıştı.

Altyazı’nın Eylül sayısındaki konu başlıkları ise şöyle:

PARİS’TE GECE YARISI
Woody Allen hayat ve sanat hakkındaki tefekkürüne, Londra ve Barselona’dan sonra şimdi de Paris’te devam ediyor. Owen Wilson’ı Paris’in sokaklarında ve tarihinde gezdiren filmi Altyazı, Eylül sayısının kapağına taşıyor. Açılışını yaptığı Cannes Film Festivali’nde de övgülerle karşılanan Paris’te Gece Yarısı ile ilgili ilk değerlendirme Altyazı’da.

TAYFUN PİRSELİMOĞLU’NUN ÖLÜM ÜÇLEMESİ
Rıza ve Pus filmleriyle başlayan ‘Ölüm Üçlemesi’, İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazanan Saç ile sona eriyor. Altyazı yazarları, Tayfun Pirselimoğlu’nun üçlemesini kentin çeperlerindeki bireylerin yaşadığı yabancılaşmayı gözler önüne seren yapıtlar olarak ele alıyor.

LEYLA ile MECNUN
Absürd mizah anlayışıyla kısa zamanda fenomene dönüşen Leyla ile Mecnun’un ikinci sezonu başladı. Altyazı, “TV dünyasında bir istisna” olarak gördüğü diziyi sayfalarına taşıyor. Erkeklik hallerinden büyüme sancılarına, sinemasal konvansiyonlardan televizyon klişelerine, önüne gelenle dalgasını geçen dizinin ruhu, dünyası ve karakterleri mercek altında.

CEMAL KAFADAR ile HALİÇ’te
Değerli tarihçi Cemal Kafadar, Süleymaniye’de Haliç manzaralı bir “kahvehane”de Altyazı’nın ‘İzliyorum’ köşesine konuk oldu. Filmlerden yola çıkarak 60’ların İstanbul’uyla başlayan sohbet, “bir Post-Tayyip distopyası” olarak Reha Erdem’in Kars’ına kadar uzandı. “Tarihin bir ders ağırlığındaki tortusu” bu söyleşide ortadan kalkıyor ve sinemanın zamanı “kamera öncesi”ne kadar genişliyor.

ALTYAZI Eylül sayısında ayrıca
Amerikan Bağımsız sinemasının yeni imzası Kelly Reichardt
Genç Alman sinemasının öncü filmi Genç Törless
Altın Koza Film Festivali
Mihalis Kakoyannis’in ardından Zorba
Peter Falk: Müfettiş Kolombo’nun vedası

Eylül sayısındaki film eleştirileri
Maymunlar Cehennemi: Başlangıç
Üç
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2
İmkânsızın Şarkısı
Akılalmaz
Yağmuru Bile
Aşırıcılar

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.