Ekolojik Yaşam

Alman profesör, böcek çalarken yakalandı

0

Alman profesör Thomas Pufe, Belek’te tatili sırasında topladığı palmiye ve çam böceklerini kargoyla ülkesine göndermek isterken jandarma tarafından yakalandı.

Almanya’daki Aachen Üniversitesi’nde Biyoloji Hücre Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Thomas Pufe, Belek turizm merkezine bir hafta önce tatil için geldi.

Burada ağaçlardan topladığı palmiye ve çam böceklerini Almanya’ya göndermek üzere 6 plastik tüp içerisine koyan Pufe, böcekleri kargoya vermesi için bir otel görevlisine paket içinde teslim etti. Otel görevlisi paketi Belek turizm merkezinde bulunan bir kargo şirketine götürdü. Görevlinin ayrılmasından sonra durumdan şüphelenen kargo çalışanları, jandarmaya haber verdi. Pufe’yı takibe alan jandarma, dün sabah otelden ayrılacağı sırada onu gözaltına aldı.

Thamosa Pufe, Belek Jandarma Karakol Komutanlığı’nda verdiği ifadede, “Amacım, palmiye hayvancığı olup olmadığının tespiti için böcekleri görev yaptığım üniversiteye göndermekti. Bu canlılar Türkiye’ye Endonezya’dan geldiler. Avrupa’ya göç edip etmeyecekleri üzerinde araştırma yapmak için numune böcekleri tüplere koydum. Başka bir niyetim yoktu. Ben Aachen Üniversitesi’nde Hücre Biyoloji Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu böceklerin yurtdışına gönderilmesinin yasak olduğunu bilmiyordum” dedi. 28 BİN LİRA CEZA KESİLİP SERBEST BIRAKILDI
Tatil yaptığı Antalya’da 6 deney tüpüne koyduğu 21 ağustos böceği ile 8 kızıl palmiye böceğini kargo yolu ile yurtdışına çıkarmaya çalışırken yakalanan Almanya’daki Aachen Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Thomas Pufe’ye, ’Çevre Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla 28 bin lira ceza kesildi.

Gözaltına alınan Prof. Dr. Pufe serbest bırakılırken, böcekler ise Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. (Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.