Kadın

Üç çocuk anne daha

0

Şanlıurfa’da 14, 15 ve 16 yaşlarındaki kızların hamile olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa’da hastaneye başvuran yaşları 14 ile 16 arasında değişen 3 kızın hamile olduğu ortaya çıktı. Doktorların şikâyeti üzerine, hamile kızların imam nikâhıyla evlendirildikleri kişiler gözaltına alındı.

Sancıları artan K. A. (14) yakınları tarafından otomobille Akçakale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan kontrolde hamile olduğu ortaya çıkan K. A’nın durumu doktorlar tarafından polise bildirildi. Doktorların başvurusu üzerine harekete geçen polis, ifadesine başvurdukları K.A’nın, 1 yıl önce imam nikâhıyla evlendirildiği akrabası Mehmet K’yi (23) gözaltına aldı.

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne getirilen F.G’nin (15) de yapılan muayenesinde hamile olduğu saptandı. Doktorların durumu bildirmesinin ardından hastaneye gelen jandarma F.G’nin ifadesine başvurdu. F.G. ifadesini alan jandarmaya, Abdullah K. (20) ile 1 yıl önce dini nikâh kıydıklarını ve birlikte yaşadıklarını söyledi. F.G. yakınlarına teslim edilirken birlikte yaşadığı Abdullah K. ise merkeze bağlı Sağlık köyünde gözaltına alındı. Aynı hastaneye getirilen F.D’nin (16) de hamile olduğu belirlendi.

Muayenenin ardından doktorlar, durumu jandarmaya bildirdi. Şikâyet üzerine hastaneye gelen jandarmanın ifadesine başvurduğu F.D, akrabası olan İsmail İ. (27) ile dini nikâhlı olarak birliktelik yaşadığını söyledi.

(Cumhuriyet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.