DünyaManşet

Fukuşima, Japonya Başbakanı’nı istifa ettirdi

0

Japonya‘da 11 Mart’ta meydana gelen deprem ve tsunaminin dalgaları siyaseti de vurdu. Fukuşima nükleer santralindeki felaketle mücadelede yoğun eleştirilere maruz kalan Japonya Başbakanı Naoto Kan görevinden istifa etti.

Japonya Başbakanı Naoto Kan, 2010 yılının haziran ayından bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Japon haber ajansı Jiji’de yer alan haberde, Kan’ın Japonya Demokrat Parti‘nin liderliğini de bıraktığı duyuruldu.

Kan’ın istifası beklenen bir haberdi. 11 Mart’ta meydana gelen şiddetli depremin yol açtığı tsunami ve nükleer reaktör felaketiyle mücadelede yetersiz kalmakla suçlanan Kan, muhalefetin bazı kritik yasalara onay vermesi karşılığında başbakanlıktan ayrılmayı kabul etmişti.

Parlamentoda muhalefetin onay verdiği yasalardan biri felaketten zarar gören bölgelerin yeniden imarı için özel bir bütçe oluşturulmasını öngörüyor. Ayrıca yenilenebilir enerjilerin teşvikine dair yasal düzenlemeler de yapıldı.

Hakkında güvensizlik önergesinin verildiği Naoto Kan kendi partisinde de eleştiriliyordu. Kan’ın istifasıyla Japonya beş yıl içinde beş başbakan eskitmiş oluyor.

(DW)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.