Kadın

Kadınlar Strauss-Kahn’ın serbest kalmasına tepkili

0

Geçen Mayıs ayında New York’ta kaldığı bir hotelde çalışan kadın görevliyi taciz ettiği suçlamasıyla 3 ay boyunca yargılanan eski IMF Başkanı Strauss-Kahn serbest kaldı. Ancak Strauss-Kahn’ın serbest bırakılması tepkileri de beraberinde getirdi. Mahkeme önünde toplanan kadın hakları savunucuları, karara tepki gösterdi. Kadın göstericiler, kararın adil olmadığı görüşünde.

“Kararı iğrenç buluyorum. Strauss-Kahn demir parmaklıkların arkasında kalmayı hakediyor.Ne kadar zengin ya da güçlü olduğu hiç umrumda değil. Zenginliği onu koruyan bir araç olmamalı. Zengin ve beyaz bir adam göçmen ve siyahi bir kadına saldırdığı zaman buna ben ırkçılık ve sınıf ayrımı derim.”

Gelişmeleri yerinden izleyen euronews muhabiri ise mahkemenin verdiği kararın bir tarafı sevindirdiğini ancak Diallo ve ona destek veren kesimde ise hayakırıklığı yarattığını söylüyor:

“3 ay süren Dominique Strauss-Kahn’ın davası bugün çok kısa bir kararla sonuçlanmış oldu. Ancak Strauss-Kahn’ın rahatlatan bu karar, Diallo ve taraftarlarını ise öfkelendirdi.”

Kadın hakları savunucuları, ellerinde ‘ikinci sınıf vatandaş olmak istemiyoruz’ yazılı pankartlar taşıdı.

(euronews)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.