Türkiye

AA çalışanlarına iktidar karşıtı haber yasağı!

0

Eski Başbakanlık Sözcüsü Kemal Öztürk, genel müdür olarak göreve getirildiği Anadolu Ajansı‘nın çalışanlarına iktidar karşıtı haber yapılmaması için talimat verdi.

Toplam 52 kişinin görev yerlerinin değiştirildiği, 70’e yakın personele de emeklilik baskısı yapıldığı Anadolu Ajansı’nda (AA) “sansür” dönemi başladı.

Yeni Genel Müdür Kemal Öztürk’ün altındaki yöneticilere “ekonomiyi kötü gösterecek nitelikte haber yapılmaması” talimatı verdiği öğrenildi. Görevine başlar başlamaz, muhabirler üzerinde baskı kuran eski Başbakanlık Sözcüsü Kemal Öztürk’ün tartışmalı uygulamalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, göreve geldikten sonra birim yöneticileriyle sabah toplantıları düzenleyen Öztürk, göreve başladıktan sonra eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in istifa sürecinde yaşanan karmaşanın faturasını bir muhabire kesti. Haber toplantısında ajansın gelişmeyi önce “istifa” sonra “emekliliği isteme” olarak duyurduğunu anımsatan Öztürk, söz konusu haberi yapan muhabirin alanının değiştirilmesi talimatını verdi. Öztürk haberle ilgili tüm isimlerden de savunma istedi.

Öztürk, bir diğer toplantıda da birim şeflerinden “ekonomiyi kötü olarak gösterecek nitelikte haber yapılmamasını” istedi. Hata yapan ya da haberine açıklama gelen muhabirin “bir süre dinlendirilmesi” ya da “alanının değiştirilmesi” önerisini getiren Öztürk, bir başka toplantıda da müdürlere “İzmir, ramazan haberi, iftar haberi yaptı mı?” diye sordu.

(Cumhuriyet)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.