EmekManşet

Atanamayan öğretmenler yürüdü

0

Öğretmenlik sınavlarını kazanmalarına rağmen atamaları yapılmayan yaklaşık 700 Atanamayan öğretmen, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

Taksim Meydanı’nda toplanan ve pankart açarak, çeşitli sloganlar atan grup, Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü. Grup yürüyüş boyunca ‘Öğretmenler atansın Türkiye kalkınsın’ , ‘Adaletli atama istiyoruz’ , ‘Direne direne atanacağız’ , ‘Ücretli köleniz olmayacağız’ , ‘Sadaka değil atama istiyoruz’ , ‘Öğretmenler burada kopyacılar sınıfta’ , ‘Hakkımızı almadan susmayacağız’ şeklinde sloganlar attı. Grup üyeleri, burada ağızlarını siyah bantlarla kapattılar.

Burada grup adına bir açıklama yapan Fen Bilgisi öğretmenliği mezunu Yasemin Çim, öğretmen atamaları konusunda kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

Öncelikle kendilerinin öğretmen adayı değil, yıllar boyunca girdikleri sınavlarda gösterdikleri başarılar sonunda öğretmenlik unvanını almış ancak devlet tarafından kadro açılmadığı için ataması yapılmamış öğretmenler olduklarını belirten Çim, burada ataması yapılmamış 300 bin öğretmeni temsil ettiklerini söyledi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun her yıl tek bir atama dönemi olacağını ve Ağustos’ta 55 bin kadrolu atama yapılacağını söylediğini hatırlatan Çim, “300 bin öğretmenin mağduriyetini n bir nebze giderileceğini düşündüğümüz bu açıklama sonrasında Ocak ayında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğretmen atamalarına 40 bin kadro için bütçe ayrıldığını söyledi ve Haziran ayında da bu bütçeden 30 bin atama yapıldı. Ağustos ayı içinde 10 bin atama kaldığı gerçeği ile yüzleştik. Kısaca, mağduriyetimizin giderileceği açıklanırken daha da mağdur edileceğimiz bir senaryonun içine düştük.” şeklinde konuştu.

Yaşadıkları sıkıntılardan örnekler veren Çim konuşmasının sonunda Milli Eğitim Bakanından istekleri şöyle sıraladı: “Öncelikle mağduriyetleri acilen giderecek önlemler alınmalı. Her ne kadar bütün sorunu çözmeyecek olsa da yaraların bir kısmını sarmak için 60 bin ek atama yapılmalı. 2012’den itibaren öğretmen atamalarına daha da ağırlık verilerek bir an önce mevcut birikim eritilmelidir.”

(Yeşil Gazete, Ajanslar)

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.