ManşetTürkiye

Ahmet Şık için tahliye istenmeyecek

0

Ahmet Şık‘ın avukatları, beş aydır tutuklu olmasına rağmen hakkında iddianame hazırlanmayan Şık için bundan böyle tahliye talebinde bulunmayacaklarını, derhal yargılanma sürecine geçilmesi gerektiğini belirtti.

Dilekçede, Ahmet Şık’ın suç işlediğine dair “makul” bir kuşkunun varlığı, kişinin yakalanması için sebep olabileceğine ancak kişinin özgürlüğünü kısıtlayacak kadar uzun süreli tutukluluk hali için yeterli olmadığına değinildi. Artık bundan sonra yeniden ve başkaca bir “tahliye” talebinde bulunulmayacağı, bundan sonraki tek talebin Ahmet Şık hakkındaki suçlamalarla ilgili derhal bir iddianame hazırlanması olduğu ifade edildi.

Avukatlar İlkiz ve Atalay son kez tahliye talebinde bulunduklarını belirterek artık Şık’ın hakkı olan yargılama sürecine geçilmesi gerektiğini ifade etti.

“Herkes gibi şüpheli tutuklu Ahmet Şık, kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda karar verecek olan mahkeme tarafından davasının makul bir süre içinde bitirilmesini ve hakkaniyete uygun ve açık olarak görülmesini isteme hakkına sahiptir. Geriye makul sürede yargılanma hakkını istemekten öte bir talebimiz kalmadığı görüş ve inancındayız.”

(bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.