Enerji

Gerze’de termik santrala karşı sürekli eylem

0

Sinop’un Gerze İlçesi’nde kurulmak istenen termik santrala karşı karşı köylüler bir haftadır nöbet tutuyor. Şirket yetkililerinin etüt çalışması için köye geleceklerini duyan köylüler “Doğa katillerini köyümüze sokmayacağız” diyor. Köylülerin eylemine destek veren Yeryüzüne Özgürlük Derneği, “Ne pahasına olursa olsun Yaykıl’a termik santral yaptırmayacağız” dedi.

Geçtiğimiz Mart ayında köylüler tarafından kovulan Anadolu Grubu yetkililerinin etüt çalışması için köye geleceğini haber alan Gerzeliler nöbet çadırı kurup köylerinde termikçilere geçit vermeyeceklerini ifade ediyor.

Ramazan olması nedeniyle iftarlarını da çadırın önünde hep birlikte açan köylüler, ”Köyümüz bizim için önemli, buraya termik santral kurdurmayız. Bunun için 24 saat nöbet tutuyoruz” diyorlar. Yaykıl Köyü Muhtarı Ahmet Tiryaki’nin yaptığı açıklamada, firma yetkililerinin bir hafta içinde etüt çalışması yapmak üzere köye gelecekleri duyumu üzerine bölgeye girişi engellemek için önlem aldıklarını, kesinlikle köylerine termik santral yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Köylerinde 2 yıldan beri giriş ve çıkışı kontrol altında tuttuklarını, bir süreden beri de köy girişine kurdukları çadırlarda 24 saat nöbet tuttuklarını vurgulayan Tiryaki, ”Verimli topraklarımıza termik santral kurmak istiyorlar, buna karşı çıkıyoruz. Vatanımızı, köyümüzü bırakmayacağız. Bizi köyümüzde rahat bıraksınlar. Kim gelirse gelsin, mücadelemizi sürdüreceğiz, kesin kararlıyız köyümüze termik santral kurdurmayacağız” diye konuştu.

Köylülere destek veren Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) Dönem Sözcüsü Şengül Şahin ise, Gerze halkının da termik santrale karşı çıktığını, köylülerin mücadelesinde yanlarında olduklarını söyledi. Şahin, termik santralin çevreye vereceği zararların telafisinin olmayacağını bildiklerini bu yüzden santrale karşı olduklarını kaydetti.

Etkin Haber Ajansı ve Haberde Denge Gazetesi’nden derlenmiştir.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.