Spor

Türkiye 3 – Estonya 0

0

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Eylül ayının ilk haftası içinde peşpeşe Kazakistan ve Avusturya ile karşı karşıya gelecek milli futbol takımı bu maçlar öncesindeki son hazırlık maçında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadın’da karşılaştığı Estonya’yı ilk yarıda bulduğu gollerle 3 – 0 mağlup etti. 3 golün de bireysel çabalar sonucu gelmesi, Estonya’nın özellikle 2. golü yiyene kadarki dönemde rahatlıkla defans arkasına sarkıp kaleci ile karşı karşıya birkaç pozisyon bulması önemli iki sınav öncesinde kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Gecenin bir diğer dikkate değer gelişmesi ise milli takım kaptanı Emre Belözoğlunun maç boyunca topu her ayağına aldığında ıslıklanması oldu. Emre ilk golden önce penaltı noktasına ilerlerken dahi protestaların son bulmaması dikkatlerden kaçmazken, Emre attığı golden sonra formasındaki ay yıldızlı armayı öperek kendini protesto edenlere kendince yanıt vermiş oldu.

Almanya 18 yıllık hasretine son verdi

Gecenin diğer maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle.

Stutgart’da Brezilya ile karşılaşan Almanya, en son 18 yıl önce mağlup etmeyi başardığı rakibini maçın sonlarında bulduğu gol ile 3 – 2 yenmesini bildi.

Bari’de kozlarını paylaşan İtalya ve İspanya müsabakasında ise gülen 2 – 1’lik galibiyetle İtalya oldu. Mağlubiyetin yanısıra Fernando Torres ve Gerald Pique’nin sakatlanması İspanya’nın canını sıkan diğer etmenlerdi.

Wembley stadında oynanması planlanan İngiltere – Hollanda maçı ise son günlerde İngiltere’nin pek çok şehrine yayılan halk ayaklanması nedeni ile iptal edilmişti.

Avrupa Futbol Şampiyonası 2012’de Polonya ve Ukrayna ortaklığında gerçekleştirilecek.

 

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.