Foto GaleriKültür-SanatManşet

Rock-A Festivali sona erdi

0

 

 

“Alternatif Yaşamın Demo”su Rock-A sona erdi.

Bu yıl İzmir – Foça, People Camping’de yapılan festivalde yaklaşık 1000 çadır kuruldu. Tamamen gönüllülerle organize edilen festivale giriş ücreti olmadığı için katılanların sayısı tam olarak bilinemiyor. Yine de özellikle cumartesi günü katılımcıların sayısının 4000 kişiyi geçtiği düşünülüyor.

Organizasyondan konuştuğumuz Savaş; bu yıl müziğe daha az yer verilmesine gelen eleştirilere; alan değişikliği sebebiyle daha güneşli bir kumsala geçildiğini dolayısıyla ancak akşam saatlerinde müziğin başlayabildiğini,  daha önemlisi Rock-A Festivalinin amacının daha çok atölyeler üzerine kurulu olduğunu ve atölyelerin canlanması için bu değişikliğe gittiklerini belirtti.

TayfaBandista ise Rock-A(lternatif)’da, yaygın “star”laşma ve müzik endüstrisine karşıt tavır geliştirme kaygısıyla sahne almadıklarını ve her yıl sahne alan müzisyenlerin aynılaşmamasının amaçlandığını belirtti.

Üç gün süren, kendi halince bir koyda, az sayıdaki zeytin ağaçlarının gölgesinde ama muhteşem bir manzara ve tertemiz bir denizde yaşanan festival’den bir kaç kare…

 

Festival Habercisi, Yeşil Gazete – Sanat

 

 

 

 

 

More in Foto Galeri

You may also like

Comments

Comments are closed.