Doğa MücadelesiManşet

Batı Trakya’da bir kez daha “Altına Hayır” kararı çıktı

0

Doğu Makedonya – Trakya Bölge Meclisi’nden, Batı Trakya’da siyanürle altın çıkarılması konusunda bir kez daha “Hayır” kararı çıktı.

Genel Sekreter Aris Yannakidis meclis toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Altına karşı Rodop – Evros İllerarası Komisyonu’nun öncülüğünde Bölge Genel Sekreterliği meclisine getirilen konuya yaklaşımın, sadece siyasî olduğu kanaatindeyim.” dedi.

“Olaya bilimsel açıdan yaklaşıldığında, bu konuya 15 yıldan beri oy ve görüş birliğiyle ALTINA HAYIR deniliyor. Bölgemize değer katan etkenlerden bir tanesi de, Yunanistan ve Avrupa çapında tanınan sahip olduğu harika ekosistemidir.” diyen Yannakidis, “Yaptığımız meclis toplantısı sonrasında, bizim bölgemizin bir kez daha bahse konu yatırıma hayır dediğini tüm siyasi camiaya anlatacak bir komisyon oluşturulmasına karar verdik” ifadelerine yer verdi.

Bölge Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun da konuyla ilgili Azınlıkça’ya yaptığı açıklamada, bölge meclisinde görüş birliğiyle altına hayır kararı aldıklarını söyledi. Siyanürle altın çıkarılmasının Batı Trakya’nın ekolojik dengesini bozacağını düşündüklerini vurgulayan İrfan Uzun bu konuda topluma ve siyasetçilere neden altına hayır denmesi gerektiğini anlatacak özel bir komisyon oluşturulması kararı aldıklarını” belirtti. (Azınlıkça)

You may also like

Comments

Comments are closed.