EnerjiManşet

Erzin’de termik santrallere karşı Şemsiyeli Eylem

0
Bilindiği üzere Doğu Akdeniz uzun süredir Termik Santrallere karşı yaşam mücadelesi veriyor.  Ceyhan”da 1,Tufanbeyli”de 1,Mersin”de 2 ,Yumurtalık’ta 5 , Erzin’de 4 , Dörtyol’da 1,  İskenderun’da 2 tane olmak üzere toplam 16 Termik Santral yapılması planlanmaktadır.  Bölge halkı uzun süredir santrallere karşı yaşamı savunmaya devam ediyor. Bu santrallerin merkezinde bulunan Erzin bulunan muhalefetin de en etkin ilçesi oarak kurduğu “Erzin Termik Santral Karşıtı Platformla” uzun süredir çeşitli eylemler ve mitingler düzenlenmektedir.
29 Temmuz Cumar Günü Selena A.Ş tarafından yapılmak istenen kömürlü termik santralin ÇED bilgilendirme toplantısı yapılacak. Erzin Termik Santral Karşıtı Platform bu toplantıyı protesto etme kararı aldı.
Ayrıca, Erzin Gönüllüleri Derneği de  İlginç bir protesto yapacak. yapılan açıklama şöyle…
KÜLLERİNİZE KARŞI SİYAH ŞEMSİYELERİMİZ

29 Temmuz Cuma günü Saat 14.30′ da Yeşilkent Konferans Salonunda, SELENA A.Ş nin ilçemizde kurmayı planladığı Kömürle çalışan termik santralin ÇED toplantısı’na hepimiz siyah şemsiyelerimizle geleceğiz. Siyah şemsiyeler bizleri, onların zehirli küllerinden koruyacak ve böyle kötü bir durumun oluşmasını engelleyecek olan bizlerin iradesini ve gücünü temsilen kullanılacaktır. Bu onurlu mücadelenin sivri dönemeçlerinde hep beraber omuz omuza olmamız bir mecburiyettir. Siyah şemsiyelerimizle hep beraber Erzin’ imizin ve Sağlığımızın ve Hayatımızın koruyucuları olmak için 29 Temmuz günü muhakkak orada olacağız…”
Yunus Muluk

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.