Spor

Contador arayı kapatmaya başladı

0

Fransa Bisiklet Turu’nun Saint-Paul-Trois-Chateaux – Gap arasındaki 16. etabını Norveçli Thor Hushovd kazanırken, Alberto Contador yaptığı atakla Schleck kardeşleri ve Thomas Voeckler’in zaman kaybetmesine neden oldu.

Hushovd, Hesjedal ve Hagen’in önde götürdüğü yarışın son 15 kilometresinde arka grupta ilk atağını yapan son şampiyon Contador’a favori bisikletçilerden oluşan grup cevap verdi. İspanyol sporcu beş kilometre sonra bir atak daha yaptı ve bu sefer grubu silkeledi. Contador’un atağına yalnızca Cadel Evans ve Samuel Sanchez cevap verebildi. Bu üçlü ana grup ile arasındaki farkı zamanla açtı.

İniş bölümünde ise Evans inanılmaz bir performans sergileyerek Contador ve Sanchez’in önüne geçti.

Ön üçlüde son metrelerde Hesjedal takım arkadaşı Hushovd’u taşıdı ve Norveçli, 3:31:38 ile Hagen’in önünde bitişi ilk gören isim oldu. Bu zafer Hushovd’un kariyerindeki 10. etap birinciliği oldu.

Genel klasmanda Thomas Voeckler 69:00:56 ile liderliğini sürdürürken, Cadel Evans bugünkü harika iniş performansı ile Frank Schleck’i geçerek 1 dakika 45 saniye arkadan ikinci sıraya yükseldi. Frank Schleck 1:49 arkadan üçüncü, kardeşi Andy ise 3:03 farkla dördüncü sırada yer aldı. Alberto Contador ise Voeckler ile arasındaki farkı 3 dakika 42 saniyeye kadar indirdi.

Tur bugün Gap – Pinerolo arasındaki 179 kilometrelik tırmanış etabıyla devam edecek.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.