Spor

Muslera Yarı Finalde

0

Arjantin’de devam eden Copa America’da çeyrek finalde evsahibi Arjantin’i penaltı atışları sonucu 5 – 4 mağlup eden Uruguay yarı finalde. Galatasaray’ın yeni transferi Uruguay kalecisi Muslera maç sırasında yaptığı kurtarışlarla uzun zamandır kalesini emin bir eldivene teslim edemeyen Galatasaray taraftarının yüreğine su serpti.

Maça Uruguay hızlı başladı. 6. dakikada Forlan’ın serbest vuruşu en son Diego Perez’in önünde kaldı. Bu futbolcu da düzgün bir vuruşla topu Arjantin ağlarına gönderdi. 18. dakikada ise Arjantin’in eşitlik sayısı geldi. Kıvrak çalımları ile ceza sahası içine süzülen Messi, Higuain’i gördü. Tecrübeli golcü bu fırsatı kaçırmadı.

38. dakikada Uruguay’ın golünü kaydeden Perez’in 2. sarı kartı görerek oyun dışı kalmasının Arjantin’in işini kolaylaştıracağını düşünenler günün kahramanı Muslera’ya takıldı. 87. dakikada ise 2. sarı karttan oyun dışı kalan isim Arjantin’in kaptanı Mascherano oldu. Uzatmalarda her iki ekibin de eşitliği bozamaması nedeni ile penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonunda 5 – 4 üstün gelen Uruguay geçen sene Güney Afrika’da gerçekleşen Dünya Kupasının ardından Copa America’da da adını yarı finale yazdırdı.

Gene 16 Temmuz Gene Uruguay

Maçın tarihi ilginç bir anekdotu da gündeme getirdi. Arjantin’i kendi sahasında deviren Uruguay, 16 Temmuz 1950’de aynı şeyi Maracana stadında Brezilya’ya da yapmıştı. İlk defa dünya şampiyonu olacağına kesinkes inanan 120bin brezilyalı tarafından hıncahınç doldurulan Maracana’daki efsanevi maçı 2 – 1 kazanan Uruguay o zamanki adı ile Joules Rimet kupasının sahibi olmuştu.

Uruguay, yarı finalde kupanın süpriz ekibi Peru ile karşılaşacak. Turnuvaya eleme gruplarındaki en iyi 3. takım kontenjanından gelen Peru çeyrek finalde hiçkimsenin beklemediği şekilde Kolombiya’yı 2 – 0 geçerek safdışı bırakmıştı.

– Yeşil Gazete –

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.