Kültür-Sanat

Bon Jovi konserinde Şık ve Şener

0

Bon Jovi’nin alt grubu olan REDD, Masal adlı parçalarını tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’e ithaf etti. REDD sahnedeyken, Şık ve Şener’in gerçek boyuttaki kartonetleri de sahnede yer aldı.

Bon Jovi’nin 8 Temmuz’daki konseri öncesi sahne alan REDD, tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’i sahneye taşıdı. Saat 19:00’da sahne alan REDD grubu, Masal isimli parçalarını Şık ve Şener’e ithaf etti.

habervesaire’nin haberine göre, performans sırasında Türk Telekom Arena sahnesine iki gazetecinin gerçek boyutlu kartonetleri çıkarıldı. Masal şarkısını tutuklu gazeteciler için söyleyen REDD grubunun solisti Doğan Duru stadyuma “Bu parçamızı 127 gündür suçsuz yere hapiste olan Ahmet Şık veNedim Şener’e ithaf ediyoruz. Biz, onların da bu konseri izlemesinin bir hak olduğunu düşünüyoruz” diye duyurdu. Grubun gitaristi Berke Hatipoğlu ise 127 tişörtü giydi.

REDD adına konuşan Güneş Duru ise kendilerinin her türlü dayatmaya, baskı ve toplumu tek tipleştirmeye yönelik eylemlere karşı olduklarını, kitapların “bomba” olarak algılandığı, belirgin bir intikam ve hesaplaşma duygusuyla suçsuz insanların yıllarca kodeste tutulacak kadar acımasızlaştığı ‘Yeni Türkiye kurgusu’ndan kaygılı olduklarını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Ahmet Şık ve Nedim Şener, kurulmaya çalışılan bu düzenin, 127 gündür, günah keçilerinden sadece ikisi. Bu eylem başta onlar olmak üzere diğer tüm özgür kalemler içindir.”

-bianet-

You may also like

Comments

Comments are closed.