Spor

Wimbledon’da Djokovic için çifte zafer

0

2011 Wimbledon Tenis Turnuvası’nda şampiyonluğa ulaşan isim Sırp tenisçi Novak Djokovic oldu.

Djokovic, turnuvanın bir numaralı seri başı Rafael Nadal’ı dört sette 6-4, 6-1, 1-6, 6-3 skoruyla mağlup etti.

Sırp tenisçi böylece Wimbledon’da ilk ve Grand Slam turnuvalarında üçüncü şampiyonluğuna ulaşarak dünya klasmanının zirvesine yerleşti.

Çim zeminde yapılan tek Grand Slam olan Wimbledon tenis turnuvası boyunca finale çıkana dek Djokovic rakiplerine 75, Nadal ise 83 oyun verdi.
İspanyol Rafael Nadal, servis karşılamayı seçerek başladığı maçın ilk setinde rakibini hep geriden takip etmek durumunda kaldı; Djokovic’in servisini hiç kıramadı.

Turnuvanın üç numaralı seri başı Djokovic için rakibinin servisini bir kez kırmak, ilk seti almaya yetti. Bu üstünlüğünü ikinci sette de koruyan Djokovic iddialı vuruşları ve başarılı kurtarışları ile locadaki ekibinin tekrar tekrar ayağa fırlamasını sağladı.

Turnuvanın bir numaralı seri başı Nadal ise istatistiklere yansıyan her kalemde hem rakibinin hem de geçmiş performansının bir hayli gerisinde kaldı.

İki oyuncu da birbirleri karşısında sabırsızdı ve birbirlerini sıklıkla paralel vuruşlarla geçmeye çalıştı. Topu 1.88 boyundaki rakibinin uzun kollarıyla ulaşamayacağı yerlere bırakmaya çalışan Nadal’ın bu girişimlerinde hata oranı ise sıra dışı düzeyde yüksekti.

Solak tenisçi Nadal topları forehand vuruşlarla karşılamak için kortta iyice sağa çekilirken, kortun geri kalanını savunmakta zorlandı.

25 yaşındaki Nadal rakibinin servisini ilk kez üçüncü setin başında kırarak skoru 2-0 yaptı. Bunu skoru 5-1 yapmak için tekrarlaması ona üçüncü seti kazandırdı.

Dördüncü set ise her iki taraf için de servis kırma savaşı ile geçti. Sete rakibinin servisini kırarak başlayan Nadal kendi servis oyunlarını korumakta zorlandı.

Bu setin 6-3 sonuçlanması Djokovic’e yıllardır beklediği zaferi getirdi.

Rafael Nadal ikinci oldu

Novak Djokovic zaten final maçı öncesinde de Nadal’ı dünya tenisinin zirvesinden indirmişti. Turnuvaya puan fazlasıyla başlayan Belgradlı tenisçi finale yükselerek dünyanın bir numaralı tenisçisi olmayı zaten garantilemişti. ATP Dünya Klasmanı sonuçları resmen 4 Temmuz itibariyle yenilenecek.

Djokovic böylece dünya klasmanı zirvesinde 2004 Şubat ayından bu yana Nadal ile İsviçreli Roger Federer’in tekeli arasında gidip gelen liderliğe ortak oldu.

Maç öncesindeki iki hafta boyunca Djokovic daha başarılı bir performans sergilemişti.

Ancak Djokovic şimdiye dek hiç bir Grand Slam turnuvasında 10 şampiyonluğu olan Nadal’ı yenememişti.

Bununla birlikte grafiği yükselişteydi ve ikilinin bu yıl Indian Wells, Miami, Madrid ve Roma’daki ATP turnuvalarının finallerindeki tüm karşılaşmalarından Djokovic zaferle ayrıldı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ve eski İngiltere Başbakanı John Major’ın yanında, spor dünyasından tenisçi Bjorn Borg ve Sabine Lisicki, F1 pilotu Jensen Button, golfçü Rory McIlroy’un yanında oyuncu Alan Rickman ve müzisyen Cliff Richard 15 bin kişilik merkez kortun tribünlerinde mücadeleyi izleyen ünlüler arasındaydı.

Rafael Nadal, Londra’dan ikincilik ödülü olarak 550 bin sterlin (yaklaşık 1 milyon 430 bin TL) ile ayrılacak. Turnuva şampiyonu Djokovic ise 1 milyon 100 bin sterlinlik (yaklaşık 2 milyon 840 bin TL) ödüle kavuştu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.