KadınManşet

Tecavüz protestosuna soruşturma

0

Kaş’ta geçen yıl 16 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz edilmesiyle ilgili davanın duruşması öncesinde adliye binası önünde basın açıklaması yapan demokratik kitle örgütlerinin kadın temsilcileri hakkında soruşturma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, davanın üçüncü duruşmasının yapıldığı 11 Mayıs 2011 tarihinde, Antalya Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri, Eğitim-Sen Antalya ve Kaş şubeleri, Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlarla ve Kaşlı bazı kadınlar, Kaş Meydanı’ndan adliye önüne kadar ellerinde dövizlerle ve pankartlarla yürüyüş düzenlemişlerdi. Kaş Cumhuriyet Savcılığı, polis kamerasından tespit ettiği ve Kaş’ta yaşadıklarını belirlediği 20 kişiyi ifade vermek üzere savcılığa davet etti.

Basın açıklaması yapan ve gösteriye katılanların 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaş’ta 11 Mayıs tarihinde bir araya gelen demokratik kitle örgütlerine mensup kadın temsilcileri, ellerinde “Kadınlar alanlara, sokaklara”, “Tecavüze ortak olma”, “Kadın ve çocuğa yönelik şiddete sessiz kalma” dövizleri taşıyarak Kaş Meydanı’ndan adliye önüne kadar yürüyüş düzenlemişler ve Kaş Polis Merkezi Amirliğinin bahçesinde basın açıklaması yapmışlardı.

Savcılıkta ifadesi alınan Kaş Eğitim-Sen Temsilcilik Başkanı Önder Saraç, yürüyüş esnasında trafiği engellemekle suçlandıklarını söyledi. Saraç şunları kaydetti:

“Savcılık, suçumuzun 2911 sayılı Kanun’a muhalefetle, izinsiz gösteri yapmak olduğunu belirtti. Oysa ki yapılan yürüyüşün bilgisi verilmişti. Bu yıldırma politikasıdır. Daha 10 gün önce meydanda kesilen ağaç için yaptığımız basın açıklaması için de bu yıldırma politikasıyla karşılaşmıştık. Yine ağacı kesenler değil, ağaç kesilmesini protesto ettiğimiz için ifadeye çağrılmıştık. Şimdi de tecavüzcülere karşı olduğumuz için ifademiz alınıyor.” dedi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.