Yaşam

Yolunu kaybeden penguen tedavi altında

0

Yolunu kaybederek 3 bin kilometre yol kateden ve Yeni Zelanda’ya gelen penguen sıcağa alışık olmadığı için sağlık sorunları yaşıyor.

İmparator cinsi penguen hafta başında North Island’daki Peka Peka plajında köpeğini gezdiren bir kişi tarafından görülmüştü.

Yeni Zelandalı yetkililer o günden bu yana sağlığı kötüye giden pengueni tedavi için Wellington Hayvanat Bahçesi’ne götürme kararı aldı.

10 aylık olan ve Antarktika’nın sıfırın altındaki hava koşullarına alışık olan penguenin Yeni Zelanda sıcağında zorlandığı görüldü.

Uzmanlar Penguenin kar sandığı için kum yemeye çalıştığını, zira penguenlerin sıcakladıklarında kar yediklerini belirtiyor.

Bu durumu dikkate alınan penguen, Wellington Hayvanat Bahçesi’ne 65 kilometrelik yolculuğunu buz dolu geniş bir küvetin içinde yaptı.

Yetkililer sağlığına tekrar kavuşup, 3 bin kilometrelik dönüş yolculuğuna hazır olduğunda pengueni serbest bırakmayı umuyor.

Ancak penguenin yaşamaması ihtimalini de dışlamıyorlar.

Şu anda 80 santim boyundaki penguenin yetişkinliğe eriştiğinde diğer İmparator cinsi penguenler gibi 122 santim yüksekliğe ulaşması bekleniyor.

Penguenlerin en irisi olan İmparator penguenler Yeni Zelanda’da en son 44 yıl önce görülmüş.

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.