Türkiye

Yeni YSK darbesi protesto ediliyor

0

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmesi, “Hatip Dicle vekilimdir. YSK elini vekilimden çek” çağrısı ile eylem çağrısı yapan gruplar tarafından İstanbul, Diyarbakır, Bodrum ve İzmir’de protesto edilecek.

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesine BDP’li yöneticilerin ardından toplumun farklı kesimlerinden de tepkiler gelmeye devam ediyor. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden “Hatip Dicle vekilimdir. YSK elini vekilimden çek” çağrısı yapanlar, İstanbul, Diyarbakır, Bodrum ve İzmir’de düzenlenecek olan eylemlerle YSK’nın kararını protesto edecek.

‘Yasal gerekçe yok, YSK darbe yaptı’

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan protesto çağrısında Dicle’nin vekilliğini düşürmesi YSK darbesi olduğuna dikkat çekildi. YSK’nın hiçbir yasal gerekçe göstermeden Dicle’nin vekilliğini düşürdüğüne dikkat çekilen çağrı metninde,  “BDP’li vekilleri engelleyenler, barışın ve demokratik çözüm sürecinin önünü tıkamak isteyenlerdir. YSK darbesine, savaş kışkırtıcılarına, hep birlikte ‘dur’ diyelim” denildi.

“Hatip Dicle vekilimdir. YSK elini vekilimden çek” protesto eylemleri, Diyarbakır’da 15.00’de belediye binası önünde, İstanbul’da 18.00’de Taksim Meydanı’nda, Ankara’da Sakarya Meydanı’nda ve Bodrum’da 19.00’da Belediye Meydanı’nda başlayacak.

(DİHA, Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.