Türkiye

Şebeke suyundan siyanür zehirlenmesi

0

Kütahya’da siyanür karıştığı iddia edilen şebeke suyundan içen 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Eti Gümüş A.Ş.‘den ‘sabotaj’ ve ‘suikast’ açıklamaları geldi.

Tesislere 3 kilometre uzaklıktaki Dulkadir köyünde aynı aileden dört kişi şebeke suyu içmelerinden bir süre sonra rahatsızlandı.

Yakınları tarafından Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi‘ne kaldırılan ve zehirlenme tanısıyla gözlem altına alınan 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu, zehirlenmelerin siyanüre bağlı olup olmadığının laboratuvar analizlerinden sonra belli olacağı bildirildi.

Dulkadir köyünün şebeke suyundan içtikleri öne sürülen 1 inek, 2 koyun, 7 ördek ve 8 civciv de telef olurken, Eti Gümüş A.Ş. Genel Müdürü Ergun Kılıç’tan olayla ilgili açıklama geldi.

“Sabotaj var”

Kılıç, ”Dün öğleden sonra birileri tarafından, fabrikanın özelleştirilmesinden bu yana gerektiğinde Dulkadir köyüne su vermek üzere kullanılan ve iki aydır tamamen kapalı olan hattın vanasını açılmış. Ortada bir sabotaj var … Durup dururken havuzdaki siyanürlü suyu, vanayı açıp köye verir miyiz? Ne olduğunu araştırıyoruz. Bu akla hayale gelmeyecek bir durum ve bir suikast” diye konuştu.

Muhtarın iddiası

Öte yandan Dulkadir köyü muhtarı Selim İlhan, İl Sağlık Müdürlüğü labaratuvarında yapılan analizlere göre köyün içme suyu şebekesindeki siyanür oranının baraj suyundaki siyanür oranı ile aynı olduğunu ileri sürdü.

İlhan, “Köyümüzün içme suyu ile tesiste kullanılan içme suyu aynı kaynaktan çıkıyor. Köyümüzde 55 kişi yaşıyor. Şu anda şebeke suyumuzu önlem amacıyla kapattık. Tavşanlı Belediyesince köyümüze tankerle içme suyu gönderildi” diye konuştu.

Öte yandan Kütahya Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ve Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Dulkadir köyü ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Yeşil Gazete – NTV haber

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.