Kadın

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası kuruluyor

0

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası girişimi sendikalarını kuruyor. Girişim, herkesi 15 Haziran’da kuruluş şenliğine katılmaya ve mücadelelerine destek olmaya çağırıyor

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası Girişimi “Ev işçisiyiz, toz bezi değiliz” diyerek pek çok eyleme ve etkinliğe imza atmıştı. İş yasası kapsamına alınmayan meslekleri ve sendikalaşmalarının önündeki yasal engeller nedeniyle sendikaları kurulamayan ev işçileri 15 Haziran’da saat 13:00’da İstanbul Valiliği önünde olacak ve sendikalarının kuruluşunu ilan edecek.

Güvencesiz ve zor şartlarda çalışarak, sistemin bütün tozlarını yuttuklarını belirten sendika, artık buna son vermek için yola çıktıklarını ifade ediyor. Sendika kuruluş etkinliklerine çağırmak için düzenledikleri etkinliğin çağrısında;

“Örgütleniyoruz çünkü artık cam silerken düşüp ölmek istemiyoruz, can güvenliği istiyoruz.

Örgütleniyoruz çünkü her türlü angaryayı, süpriz işleri sırtımıza yükleyen işverenlerin insafona kalmak istemiyoruz. Standartlaşmış bir iş tanımı istiyoruz.

Örgütleniyoruz çünkü hem evde hem işte çalışıyoruz, erken yaşta iki büklüm kalmak istemiyoruz. Yıpranma payımız göz önüne alınarak erken yaşta emekli olmak istiyoruz” diyor.

Ev işçileri, sendikalar masasına kuruluş bildirilerini sunarken, sanatçıları, aydınları, kitle örgütlerini, siyasal partileri, sendikaları ve tüm dostlarını yanlarında olmaya çağırıyor.

Yeşil Gazete Sendika.Org

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.