Kültür-Sanat

“Dersim’iz sanat atölyesi”

0

15 Haziran-3 Ağustos arasından Dersim’de yabancı gönüllülerin de  katılımıyla 7-25 arası çocuk ve gençlere yönelik sanat atölyesi yapılacak.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul’da 2002’den beri olanaklardan yoksun çocuk ve gençlere yönelik sanat atölye çalışmalarını bu yıl Dersim’e taşıyor. Atölyeye Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında yurtdışından da gönüllü gençler gelecek.

Bir buçuk ay sürecek atölyede “Müzik, resim, heykel, tiyatro ve sinema” alanlarında sanat çalışmaları ve etkinlikler yapılacak.

Vakıf Başkanı Şahhanım Kanat, sineması, tiyatrosu müzesi olmayan Dersim’de çocuk ve gençlerin sosyal olanaklardan yoksun olmasının bu şehrin seçilmesinde etkili olduğunu söyledi.

“Sosyal aktivitelerden eksik bir kent Dersim. Buradan oraya gönüllü gençleri taşıyarak hem farklı kültürlerin birbirini tanımasını sağlayacağız hem de çocuk ve gençlerin bir buçuk ay boyunca sanatsal faaliyetlerde bulunmasını amaçlıyoruz. Atölye sonunda yapılan eserler Munzur Festivali’nde sergilenecek.”

Kanat, fon almayarak gerçekleştirdikleri atölye için özellikle sanatçılardan destek beklediklerini söyledi.

“Geçen hafta Dersim’de ilk kez yapılan film festivalinden sonra gençler atölyeye sinema da konmasını istedi; bu yüzden bilgi birikimi ve sanat deneyimlerini paylaşacak sanatçılardan destek bekliyoruz. Malzeme anlamında da desteğe ihtiyacımız var.  Projenin hiçbir fonu yok, valilik ve belediyeden destek alacağız. Kullandığımız atölye malzemelerini de orada bırakacağız ki bu atölyeler hep sürsün.”

Vakıf, “Gelin munzurun berraklığında ve Dersım’ın doğasının gizeminde “DERSİM”İZ SANAT ATÖLYESİ” nde buluşalım diyor.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı

Tel: 0216 420 49 68

Fax: 0216 540 24 62

Bianet

You may also like

Comments

Comments are closed.