EnerjiManşet

Taksim’de 5. gün ve dev pankart: “Başbakan’dan cevap bekliyoruz”

0

(Güncelleme-9 Haziran 2011): Taksim’deki eylem bugün 7. gününde devam ediyor.

Taksim’deki nükleer karşıtı direniş 5. gününde… Nükleer karşıtı aktivistler Taksim meydanında Cuma gününden beri sürdürdükleri eylemde bugün dev bir pankart asarak Başbakan’dan cevap beklediklerini hatırlattılar.

Aktivistler, Taksim’de metro girişinin arkasındaki iki aydınlatma direğinin arasına Greenpeace aktivisti tırmanışçılar tarafından asılan 25 metrelik pankartla nükleer planlarından vazgeçmesini istedikleri Başbakan’dan cevap beklediklerini daha yüksek bir sesle hatırlatmış oldular.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, “Bugün Türkiye’de toplumun büyük bir çoğunluğu nükleer santral istemiyor. Tüm dünya nükleerden vazgeçerken Türkiye’de nükleer santral kurma planları hızlandırılıyor. Bu duruma tepkilerini gösteren insanlar seçimlere 5 gün kala Başbakan’dan bir cevap bekliyor. Başbakan nükleer konusunu görmezden gelerek demokratik bir tavır sergilemiyor. Tüm nesillerin hayatını etkileyecek bu planın seçimlerden önce iptal edildiğinin açıklanmasını talep ediyor ve Başbakan’dan bir cevap bekliyoruz” dedi.

Taksim meydanında çadır kurarak gece gündüz eylem yapmaya başlayan aktivistlerin nükleere karşı direnişi bugün beşinci gününde.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.