EnerjiManşet

Taksim’de antinükleer direniş 4. gününe girdi

0

Taksim meydanında Cuma günü başlatılan antinükleer direniş 4. gününe girdi.

Taksim meydanına nükleer karşıtı işaretlerle dolu varilleri ve çadırlarıyla kamp kuran nükleer karşıtı eylemciler hafta sonu Taksim meydanından geçen yüz binlerce kişiye ulaştılar. Dağıttıkları “Nükpirin64” tabletleri ve binlerce broşürü tüketem eylemciler bugün yeni broşürlerinin gelmesini bekliyorlar.

Eylem alanına dün yüzlerce bisikletli ziyarette bulundu.Dünyanın dört bir yanından gelip, Dünya Çevre Günü dolayısıyla İstanbul’da buluşan bisikletçiler, Taksim Meydanı’ndaki Nükleersiz Türkiye Kampı’na destek verdi.

Dünya Çevre Günü’nde Boğaz Köprüsü’nü bisikletleriyle geçmek üzere Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce bisikletçi kamptaki eylemcilerle bir araya geldi ve bisikletleriyle kampın etrafında bir çember oluşturdu. Bisikletçiler adına konuşan Murat Suyabatmaz, Nükleersiz Türkiye Kampı eylemcileriyle gönül birliği içinde olduklarını açıkladı.

Öğleden sonra da eylemciler tarafından radyasyon işareti oluşturularak insan pankartı yapıldı. Yaklaşık 200 kişi tarafından oluşturulan insan pankartının yanında “Türkiye Nükleer İstemiyor” mesajı da yer aldı. “Güneş rüzgar bize yeter” ve “Gel sen de haykır, nükleere hayır” sloganlarının da atıldığı etkinlikte renkli anlar yaşandı. Etkinliğe katılanlar, o sırada İstanbul mitinginde olan Başbakan Erdoğan’dan nükleer karşıtı direnişe ve nükleer istemeyen çoğunluğa bir cevap vermesini talep etti.

Eylem akşam saatlerinde de halaylarla bir şenlik havasına büründü.

Eylemcilerin talepleri

Taksim’de gece gündüz kalan eylemcilerin talepleri şöyle:

12 Haziran’da oy vereceğiniz partinin nükleerci olduğunu biliyor muydunuz?

Şu andaki meclisteki 4 partinin 3’ü (AKP-CHP-MHP) seçim bildirgelerinde nükleer santral vadediyor.

Taksim Meydan’ından geçen her 3 kişiden 2’si nükleere karşı

Türkiye’de %64 nükleer santral istemiyor.

Başbakandan cevap bekliyoruz!

Fukuşima’da yaşanan felakete rağmen nükleer santral kurmakta ısrar eden başbakandan cevap bekliyoruz:

Almanya tüm nükleer santrallerini kapatırken siz neden tehlikeli, pahalı, sorunlu olduğu apaçık olan nükleer santral kurma ısrarına sahipsiniz?

Halk nükleere “hayır” diyor!

Görmüyor musunuz?

Eylem alanının elektrik ihtiyacı Greenpeace tarafından getirilen güneş panellerinden sağlanıyor.

(Yeşil Gazete)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.