ManşetYeşil Havadis

Yeşiller, Hopa’da yaşanan polis şiddetini kınadı

0

Yeşiller Partisi dün Hopa’da emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne neden olan polis müdahalesini kınayan bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasının tam metni şöyle:

“Dün Hopa’daki AKP mitingi sırasında Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek isteyen gruba polis sert bir şekilde müdahale etti. Bazı kaynaklara göre polisin kullandığı gaz bombasından etkilenerek kalp krizi geçiren, bazı kaynaklara göre ise göğsüne aldığı tekme ve cop darbeleri sonucu kaburgaları kırılan emekli öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirdi.

Polisin izin vermediği, havaya ateş açarak, tazyikli su sıkarak ve gaz bombası kullanarak müdahale ettiği protestoda yüzlerce Hopalı “Çayımıza, fındığımıza, derelerimize, suyumuza sahip çıkacağız” demiş, HES’leri protesto etmek için “Su haktır, satılamaz” pankartı açmıştı.

Polisin şiddetli müdahalesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı, gazdan etkilenerek hastanelere kaldırıldığı ve 54 yaşında bir emekli öğretmenin yaşamını yitirdiği ortadayken, Başbakan Erdoğan adeta yangının üzerine körükle gitmeyi ve olayları “Meğerse eşkıya Hopa’ya da inmiş” diye yorumlamayı tercih etti.

Hopa’da yaşanan olaylarda polisin müdahalesini ve bir kişinin ölümüne neden olmasını kınıyor, Metin Lokumcu’nun ailesine, dostlarına, yoldaşlarına ve bütün Hopalılara başsağlığı diliyoruz.

Başbakan Erdoğan’ın bir başsağlığı dilemeyi bile çok görmesine ve hiçbir şey olmamış gibi rahat tavırlarla yandaşlarının arasında mutlu mesut görünmesine ise ne diyeyeceğimizi bilemiyoruz.

Sayın Erdoğan artık bu ülkenin başbakanı olduğunu tamamen  unutmuş görünüyor. Kendisine kurduğu dünyada dağları delip, kendi keyfine göre yeni kentler kurup, kaldırıp, insanların elinden toprağını ve suyunu alıp, dereleri kurutup, insanları göç ettirip, bir bilgisayar oyunu oynar gibi ülkeyi yönettiğini sanıyor, kendisine karşı çıkanları düşmanı olarak görüyor.

Sayın Erdoğan’ın başında olduğu hükümet polis devletine güvenip kendisine karşı çıkan insanlar üzerinde terör estiriyor. İnsanları, halkları aşağılıyor, tehdit ediyor. Artık birilerinin çıkıp Sayın Erdoğan’a demokrasinin, çok partili sistemin, farklı görüş ve anlayışların, farklı inançların varlığının ne demek olduğunu anlatması gerekiyor. Sayın Erdoğan soğukkanlılığını kaybettikçe ülkeye ve barışa daha büyük zarar veriyor.

Sayın Erdoğan’a sesleniyoruz:

Bu ülkede yaşamını, geleceğini, toprağını ve suyunu savunan insanlar var. Bu ülkede çocukları güzel bir dünyada yaşasın, ormanları yeşil kalsın, dereleri aksın, tarlası ürün vermeye devam etsin diye mücadele eden, yollara dökülen insanlar var. Bu ülkede emeğiyle yaşayan, onurlu insanlar var.

Herkes sizin büyük marifetmiş gibi anlattığınız projelerinize hayran olmak zorunda değil. Demokrasiye birazcık saygınız varsa önünüzde el pençe divan durmayı reddeden herkesi düşmanınız kabul etmeyi bırakın. Protestonun, muhalefetin, direnmenin bir hak olduğunu idrak edin. Polis devleti uygulamalarından, halkın üzerine gaz bombalarıyla, coplarla saldırmaktan, sırf sizi protesto ediyor diye insanları öldürmekten, yaralamaktan, yaşamları karartmaktan vazgeçin.

Demokrasiye tahammülü olmayan bir başbakanın, aldığı oylara güvenip tek adamlığa özenmesine de bizim tahammülümüz yok.

Ümit Şahin – Yüksel Selek
Yeşiller Partisi Eşsözcüleri”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.