Türkiye

Seçim 2011: Sebahat Tuncel’den “On Söz”

0

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel, demokratik kitle örgütleri, sendika ve çeşitli platform temsilcileriyle Yukarı Dudullu’da sabah kahvaltısında bir araya gelerek taleplerini dinledi. Sabah kahvaltısına Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Ağrı, Van, Elazığ, Siirt illeri dernek temsilcileri, SES, BES, Yapıyol-sen, Eğitim-sen, BTS, Petrol-İş, Tümbel-sen yönetici ve temsilcileri, Pir Sultan Abdal, TÜKODER yöneticileri ile Jineps Gazetesi ve İki Milyon İstanbullu girişimi adına temsilcilerinin olduğu yetmişten fazla kurum katıldı. Toplantıda pek çok kurum temsilcisi söz alarak Tuncel’in geçmiş dönem çalışmalarını izlediklerini, yeni dönemde de beklentilerini ve sorunlarının gündeme getirilmesini istediler.

Yine TÜMİKOM (Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri/Derneği) Genel Koordinatörü Mustafa Durna’da, milletvekillerinin yıllık performans ölçümlerini yaptıklarını ve Tuncel’in geçmiş dönem performansının ortalamanın çok üzerinde olduğunu söyledi. Durna ayrıca Tuncel’e Blok adayı olarak milletvekili seçildiği takdirde yeni dönemde de belirledikleri 10 kritere sahip çıkma konusunda söz verip vermeyeceğini sordu. Parlamentonun şeffaflığı ve hesapverebilirliği, dürüstlük, anayasanın demokratikleşmesi,  % 1o seçim barajının kaldırılması ve seçim yasasının demokratikleşmesini içeren siyasi etik yasasını çıkarıp çıkarmayacaklarını sorusuna Sebahat Tuncel olumlu yanıt verdi. Tuncel, geçmiş dönemdeki çalışmalarının ana eksenini bu konuların oluşturduğunu söyledi ve yeni dönemde de savunacağına dair söz verdiğini açıkladı.

TÜMİKOM 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerine katılan siyasi partilere ve bağımsız adaylara Türkiye’nin öncelikli sorunlarına ilişkin “ON SORU” sormakta ve adayların seçmene “ON SÖZ” vermesini istemektedir.“Halka verilen veya verilmeyen ON Söz”ün takipçisi olan TÜMİKOM, her yasama yılı sonrasında milletvekillerinin TBMM ve yerel performans raporlarını kamuoyuna duyurarak toplumsal hafızayı canlı tutmaya çalışmaktadır.

Sebahat Tuncel yine TÜKODER’in hazırlamış olduğu taahhütnameyi de imzaladı. TÜKODER Genel Başkan Yardımcısı Cahit Mete evrensel tüketici hakları temel gereksinmelerini içeren Tüketici Hakları Taahhütnamesini siyasetçilerin imzalamak istemediğini, ancak Tuncel’in imzaladığını belirterek kendisine teşekkür etti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.