Dünya

İsveç Yeşilleri gençleşiyor

0

İsveç Yeşiller Partisi’nin senelik Genel Kurulu bu haftasonu toplandı. Genel Kurul’da partinin yeni eşsözcüleri, genel sekreteri ve diğer organlarının üyeleri seçildi.

Seçimin ardından Gustav Fridolin (28) ve Asa Romson (39) partinin eşsözcülüklerine getirildi. Partinin yeni genel sekreteri de 27 yaşında.

Gustav Fridolin aynı zamanda İsveç tarihindeki en genç parlamenter ü

nvanını da taşıyor. Fridolin 2002 yılında henüz 19 yaşındayken milletvekili olmuştu. 2006’da yapılan seçimlerden yeniden aday olmayan Fridolin 4 sene boyunca gazetecilik yapmış, 2010 sonunda yapılan seçimlerde ise gençlerin sorunlarına odaklanan bir seçim kampanyasıyla yeniden milletvekili adayı olmuş ve seçilmişti. Fridolin eşsözcülüğü döneminde partinin sanayi politikalarından sorumlu olacak.

1972 doğumlu olan Asa Ramson da Stockholm Üniversitesi’nde çevre hukuku konusunda doktora öğrencisi. 2010 seçimlerinde parlamentoya giren Asa, partinin çevre politikalarından sorumlu olacak.

İsveç Yeşiller partisi 2010 seçimlerinden beri ülkenin 3. en büyük partisi. İktidardaki Moderaterna (Merkez Parti) ve ana muhalefet konumundaki Sosyal Demokratların ardından en

büyük parti olan Yeşiller 19 Eylül’de yapılan 2010 genel seçimlerinde oyların yaklaşık %7.5’ını almıştı.

(Yeşil Gazete, Stockholm News)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.