İklim KriziManşet

Ulusal İklim Değişikliği Eylem Planı görüş ve önerilerinizi bekliyor

0

Türkiye’nin ilk Ulusal İklim Değişikliği Eylem Planı Nihai Taslağı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlandı. UNDP aracılığı ile Türkiye , Çevre ve Orman Bakanlığı (ÇOB)  tarafından yürütülen İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) projesinin çıktısı olan taslak son halini bulmadan önce kamuoyunun görüş ve önerilerine sunuldu.

Edinilen bilgiye göre, çalışmalar Mart 2010’da başlamış; bir yıl boyunca kamu, yerel yönetim, özel sektör, sivil toplum ve akademik kuruluşların 700’un üzerinde temsilcisinin yoğun ve sürekli takibi ve katılımıyla sürdürülmüş.  Toplam 46 çalıştay düzenlenmiş 200’ün üzerindeki kurum ve kuruluştan görüş önerileri alınmış.

Daha sonra COB tarafından koordine edilen ve IDKK üyesi kuruluşlarla yürütülen son süreçte ise “IDEP NIHAI TASLAGI” oluşturulmuştur. İDEP Nihai Taslağı’na ÇOB www.iklim.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Belgede, Arazi Kullanımı ve Ormancılık; Atık, Binalar, Enerji, Sanayi, Tarım, Ulaştırma, İklim Değişikliği ‘ne Uyum ve Yatay Kesişen Konular başlıkları altında eylemler var.

Metin son olarak ise Çevre ve Orman Bakanlığı ile paylaşılmış. Nihai taslak haline getirilmeden önce de kamuoyunun görüş ve önerilerine sunulmuş. Kamuoyunun bu “katılımcı” sürece dahil olabilmek için sadece bir haftası var.  İDEP Nihai Taslağı üzerine görüşler 23 Mayış 2011 Pazartesi gününe kadar ÇOB İklim Değişikliği Dairesi’ne posta ya da faks yolu ile (0312 207 6446) iletebilirsiniz.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.