Foto GaleriManşetYeşillerden

Foto-Haber: Datça nükleere karşı 25 saat uyumadı

0

Datça Yeşiller’i ve DAÇEV 20. yüzyılın en büyük nükleer ‘kazası’ Çernobil’in 25. yılında, 25 Nisan 2010 Pazartesi saat 09.00 ile 26 Nisan 2010 Salı saat 10.00 arası, tam 25 saat, “tüm canlılara karşı aynı ihanet bir daha yaşanmasın diye” uyumama eylemi gerçekleştirdi. Datça Cumhuriyet Meydanın’ da gerçekleştirilen eyleme yerel halk büyük ilgi gösterdi.

Datça sakinleri nükleer enerji ile ilgili bilgiler aldı ve nükleer enerji ile ilgili yapılan bu bilgilendirmeden dolayı eylemcilere teşekkür etti. Esnaf eylemcilere çay, yemek vb. gibi ikramlar yaptı. Çocuklar nükleere hayır sloganları atarak balonlarla oynadı ve güzel bir dünyayı tasvir eden resimler çizdi. Eylemciler Çernobil ve diğer nükleer felaketlerde ölenlerin anısına helva dağıttı.

Akşam saatlerinde kurulan perdede belgesel filmler ve dia gösterileri canlı müzik eşliğinde seyredildi. Gece 24.00’ e kadar dans edip eğlenen eylemciler daha sonra oturup sabaha dek keyifle sohbet etti. Sabahleyin destekçiler tarafından getirilen kahvaltılıkları çayla yiyen eylemciler saat 10.00 ‘ da meydanı temizledikten sonra alkışlarla dağıldı.

More in Foto Galeri

You may also like

Comments

Comments are closed.