Kültür-Sanat

Bu yıl İşçi Filmleri Festivali’nin teması “Doğa-L Direniş”

0

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali için geri sayım başladı. Festival, 1–8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek, daha sonra geçen yıllarda olduğu gibi kent kent süren ve bütün yıla yayılan uzun bir yolculuğa çıkacak.

DİSK, KESK, TÜRK-İŞ, Türk Tabipleri Birliği, Sendika.Org ve Halkevleri tarafından düzenlenen festival bu yıl doğanın yağmalanması ve buna karşı direnişler üzerine odaklanıyor ve teması da “Toprağımız, Havamız ve Suyumuz İçin DOĞAL OLARAK DİRENİŞ” olarak belirlenmiş. HES’lerden siyanürlü altın madenciliğine bu alanda çekilmiş yerli ve yabancı filmler festival izleyicisiyle buluşacak. Önümüzdeki günlerde açıklanacak filmler listesinde yerli ve yabancı, kurmaca ve belgesel 50 film bulunuyor.

Festivalin açılışı İstanbul’da 2 Mayıs günü saat 17.00’de Beyoğlu Tünel’den Ritmart grubu eşliğinde yapılacak festival yürüyüşüyle başlayacak ve saat 19.30’da İTÜ Maçka Kampusü Mustafa Kemal Amfisi’nde Fırat Tanış’ın sunuculuğunu üstlendiği geceyle sürecek. Bu yılki açılış filmi ise HES’lerin Anadolu’da yarattığı yıkımı ve buna karşı yapılan mücadeleyi anlatan “Sudaki Suretler” isimli belgesel film olacak. Gecede Laz Marks ve Bandista’nın da sahne alacağı açıklandı.

 

Ankara açılışı ise aynı gün saat 18:30 ‘da Yüksel Caddesinden festival yürüyüşü ile başlayacak. Etkinlik, 19:30 ‘da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Fatin Kanat’ın “Halepçe- Son Umut” filmi ile devam edecek. Aynı zamanda Halepçe filminin galası da gecede yapılmış olacak.

 

Yabancı konukların ağırlanacağı, çeşitli konferans, söyleşi, atölye ve sergiye ev sahipliği yapacak festivalde gösterimler her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olacak. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Festivalle ilgili tüm bilgilere www.iff.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Ayrıntılı bilgi için:

İstanbul Halkevi:
Telefon: 0212 245 82 65
Fax: 0212 245 70 10
Adres: İstiklal Caddesi, Orhan Adli Apaydın Sokak, No:34, Beyoğlu/İstanbul

Halkevleri Genel Merkezi:
Telefon: 0312 419 27 17
Fax: 0312 419 32 07
Adres: Konur Sokak, No:8/9, Kızılay/Ankara

Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.