Ekonomi

Arsası Kıymetli Okullar TOKİ’ye veriliyor!

0

Devlet, İstanbul’un göbeğindeki arsa değeri yüksek okulların elden çıkarılmasıyla ilgili olarak harekete geçti. Alışveriş merkezi Akmerkez’e bitişik Etiler Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi ile tam karşısında yer alan Etiler Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, lüks rezidans yapılmak üzere TOKİ’ye devrediliyor. Uzmanlar bu üç arsanın toplam bedelinin 600 milyon dolar olduğunu belirtiyor. İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “Prensipte anlaştık. Devlet, arsa değeri ve rantı yüksek şehrin göbeğinde kalmış okulları TOKİ’ye devredecek” dedi. Mülkiyeti Hazine Müsteşarlığına ait olan araziler 38 dönüm.

Sırada 22 Okul daha var

Milli Eğitim Bakanlığı’na dün gönderilen protokole göre TOKİ’ye devredilecek olan okullardan; Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin 750, Etiler Lisesi’nin 1200 ve Levent Kız Meslek Lisesi’nin 400 öğrencisi bulunuyor. Okulların devri için emsal bedel belirlediklerini kaydeden Yıldız, “Yapılan hesaba göre TOKİ, 2 bin 200 derslik karşılığı şehrin dezavantajlı bölgelerinde bize 100 yeni okul yapacak” diyerek sırada 22 okul daha olduğunu söyledi. TOKİ’nin okul yapacağı yerler Esenler, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sancaktepe, Sultanbeyli, Bağcılar, Başakşehir ve Küçükçekmece’de olarak açıklandı.

Öğrenciler tepkili

Etiler’de okullarının yıkılacağını öğrenen liseli öğrenciler, haklarını aramak için dün sokaktaydı. 1967-1968 eğitim-öğretim yılında hizmete giren Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin yeri bir çok kez değişti. 1967 yılında İstanbul Otelcilik Okulu adı altında Toprak Mahsulleri Ofisi binasında kurulan okul, 1976 yılında önce Zeytinburnu ilçesindeki bir okula nakledildi. Daha sonra ise Anadolu Hisari Ortaokulu binasının bir bölümünde öğretime devam etti. 1980 yılında ise Çapa Yüksek Öğretmen Okulu binasına taşındı. 1983 yılından itibaren Etiler’deki kendi binasında hizmet veriyordu.

Yeşil Gazete

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.