EnerjiManşet

Nükleer karşıtları Ankara’dan ses verdi

0

Ankara bugün en renkli eylemlerinden birine evsahipliği yaptı. Bilindik eylem ve yürüyüş güzergahlarının aksine Esat Dört Yol’da saat 14.00’te toplanan nükleer karşıtları Tunalı Hilmi Caddesi’ni yürüyerek geçerek, Kuğulu Park’ta nükleer karşıtı bir şenlik gerçekleştirdi.  Yeşiller Partisi, Küresel Eylem Grubu, Greenpeace ve Dsip üyeleri başta olmak üzere nükleer karşıtlarından oluşan yaklaşık 60 kişilik gruba yürüyüş ve şenlik sırasında bir çok Ankaralı da destek oldu.

Kaldırımların kullanıldığı yürüyüşte, destek veren ve merak eden Ankaralılar sayesinde Cadde’de trafik kilitlendi, Ankaralılar da nükleer karşıtlarına alkışlarıyla ve kornalarıyla destek verdi.

Rengarenk kostümlerle, balonlarlarla, lolipoplarla sloganlar atıp düdük çalan nükleer karşıtları yürüyüşün sonunda Kuğulu Park’a ulaştı. Burada grup adına bir basın açıklaması yapıldı ve “İnsan yaşamını tehdit eden, yaşamı tehlikeye atan teknolojik harika olarak bize sunulan nükleer santralleri istemiyoruz. Şimdi nükleer kazaları ‘tüp gazla, televizyon ekranlarıyla, bilgisayar ekranlarıyla karşılaştıran hükümete, başbakana sesleniyoruz. nükleerle ilgili yalan söylüyorsunuz. Nükleer santrallerin risklerini, tehlikelerini minimalize ederek insan yaşamını tehdit ediyor ve doğanın yok olmasına göz yumuyorsunuz” denildi.

Açıklamanın ardından Park’ta bulunan Ankaralılarla nükleer karşıtı bir şenlik başladı. Pandomimle başlayan şenlik, Batuhan Öztürk’ün Kazım Koyuncu ve gökdelenlerle ilgili sergilediği iki kukla gösterisiyle devam etti. Şenlik çocuklarla birlikte yapılan origami atölyesi ve nükleer karşıtı balonların dağıtılmasıyla sona erdi.

-Filiz Özdemir-

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.