ManşetSivil Toplum

‘Emek’ten çıkın Demirören’i yıkın’

0

Dün bir kez daha sinemaseverler Emek Sineması’nın kapatılmasını protesto etti. Emek Sineması’nın kapatılmasını protesto etmek için düzenlenen eylemde Demirören AVM de protesto edildi.

Atilla Dorsay, Vecdi Sayar, Meltem Cumbul, Tülin Özen, Şebnem Dönmez, Feridun Düzağaç, Seren Yüce, Sevil Demirci, Seyfi Teoman, Pelin Esmer, Ayça Damgacı, Orhan Aydın gibi isimlerin de katıldığı eylem her zamanki gibi Taksim Tramvay Durağı’nda başlayarak Emek Sineması’na kadar sürdü.

‘Emek bizim İstanbul bizim’, ‘Emek’ten çıkın Demirören’i yıkın’, ‘Beyoğlu avanta kokuyor’, ‘Sermaye elini Emek’imden çek’ sloganları eşliğinde yürüyüş yapan kalabalık protestolarını Demirören AVM’ye girerek sürdürdü.

Eylemciler Demirören AVM’ye girerken güvenlikler ne yapacağını bilemedi, Alışveriş Merkezi’ndeki dükkanlar ise kepenklerini kapattı. Grup, alışveriş merkezinin merdiven boşluklarına pankart astı. Kalabalık Demirören AVM’nin içinde protestolarını sürdürürken alışveriş yapmak için içeride bulunanlar da eyleme destek vererek AVM’yi boşalttı.

(Ntv, Yeşil Gazete, Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.