Türkiye

Öğrenciler gece boyu protestodaydı

0

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne saat 15.30 sularında Gazi Üniversitesi ile Ankara Üniversi’nde okuyan 200 kişilik ülkücü grup, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ne girmek istediler. Ülkücü öğrenciler, ÖGB’lerin engeli üzerine fakülteye giremedi. Bunun üzerine toplanan solcu öğrenciler, ülkücü öğrencilerin arkasından önce Mithat Paşa Caddesi’ni trafiğe kapatarak yürürken polis müdahalesi ile karşılaştı. Burada 2 kişi gözaltına alındı. Ülkücülerin fakülteye girişini protesto etmek isteyen solcu öğrencilere müdahale eden polis, Sevil Kalem ve Alınteri Gazetesi Muhabiri Nur Yılmaz’ı gözaltına aldı.

Daha sonra durumu protesto etmek basın açıklaması yapmak için Yüksel Caddesi’ne yürüyen grup basın açıklamasının ardından Sakarya Caddesi’ne yürümek istedi. Burada da müdahale ile karşılaşan öğrenciler Sakarya Caddesi’nde toplandı.

Tekrar Yüksel’e girmek isteyen gruptan 8 kişi o sırada göz altına alındı. DTCF, ODTÜ ve Beytepe öğrencileri olayların ardından yeniden Yüksel Caddesi’nde toplandı. Öte yandan akşam saatlerinde Cebeci’de başlayan gerginlik 3 Dil Tarih öğrencisinin bıçaklanmasıyla sonuçlandı. Evlerine gitmek için üniversiteden çıkan Önder Bayındır, Deniz Önen adlı 2 öğrencinin ülkücü öğrenciler tarafından bıçıklandığı öğrenildi. Deniz Önen adlı öğrencinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Öğrencilerin, gözaltına alınan 10 öğrencinin serbest bırakılması saldırıları protesto talebiyle başlattığı oturma eylemi gece 12’ye kadar devam etti.

Serhat Ertuğrul

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.