ManşetTürkiye

Devrimci Karargah sanıklarıyla büyük dayanışma

0

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) Sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu, SDP ve TÖP yöneticileri, Bilim ve Gelecek Dergisi ile RED Dergisi çalışanları ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın yargılandığı Devrimci Karargah davasının ilk duruşması bugün başladı.

İstanbul bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, duruşma öncesinde Beşiktaş meydanındaki Barbaros Anıtı’nın yanında bir konuşma yaptı. Dünyanın her yerinde solcuları ve sosyalistleri bir çuvala doldurup, bu çuvalı da yine solcuların başlarına geçirmek istediklerini dile getiren Önder, “Bu çuvalları başlarımıza geçirmemek yine bizim vereceğimiz tepki ile mümkün. Hep birlikte vereceğimiz mücadele ile bu operasyonu durduracağız. ‘Sıra kimde’ ve ‘Sırayı bozuyoruz’ cümleleri bu açıdan çok açıklayıcı. Şimdi mahkemeye girip, sırayı bozduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.

Davada tutuksuz yargılanan Temel Demirer duruşmadan çıktı ve meydana giderek eline megafonu alıp konuşma yaptı. Demirer, “Tutuklu yargılanan arkadaşların moralleri iyi. Onlar da şu an sizinle birlikte Beşiktaş meydanında” dedi.

Meydanda, “İçeride dışarıda hücreleri parçala”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı. Üzerlerinde “Özgürlük ve adalet için sırayı bozuyoruz, adalet istiyoruz”, “Halkların özgür iradesi zindan duvarlarını yıkacak” yazılı pankartlar taşındı.

(Yeşil Gazete, Bianet, Anf)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.