ManşetTürkiye

Seçim 2011: Urfa sağlı-sollu karıştı

0

Aday listelerinin açıklanmasından sonra en büyük hareketlilik Şanlıurfa’da gerçekleşti. CHP ve AKP listelerin açıklanmasından sonra istifalarla sarsılırken, bağımsız adaylar da bu ildeki parti hakimiyetini tehdit eder boyutta. AKP’den aday olması beklenen İbrahim Tatlıses’in de bu ilden bağımsız aday olması da gözleri iyice bu ile çeviriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Vedat Melik ile Kısas Belde Belediye Başkanı Ali Ersöz partilerinden istifa etti. CHP’de durum böyleyken, Genel seçimlerde listeye alınmayınca bağımsız adaylık başvurusu yapan AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, partisinden de istifa etti. İstifasını noter kanalıyla AKP Genel Merkezine ileten İzol, “Bütün bir şehre yapılan haksızlık karşısında tepki için kurucusu olduğum AKP’den istifa ettim” dedi.

İzol’un AKP’nin saflarında yer almaması sadece Şanlıurfa’da değil sözünün geçtiği Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Tunceli’deki seçmenlerin yönelimini de etkileyecek. Bizzat Zülfikar İzol’un iddiasına göre aşiretin nüfusu 1 milyonu aşıyor. İzol, geçen Mayıs’ta Erdoğan’ın mal varlığı yüzünden CHP’lilerle yumruk yumruğa kavga etmişti.

AKP’nin Şanlıurfa’daki bir diğer rakibi ise son anda listeye alınmayan İbrahim Tatlıses. Bölge halkı, kentin simgesi haline gelen sanatçının Meclis’e gideceğine dair hiç şüphesi yok.

Sedat Bucak’ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak ve BDP’den de iki bağımsız aday olmak üzere toplam 5 bağımsız aday yarışacak.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.