Türkiye

Seçim 2011: MHP merkez sağa yöneldi

0

MHP’de birçok milletvekilinin koltuğunu koruması beklenirken, boşalan yerlere ise DYP’li ve ANAP’lı adayların gelmesi bekleniyor. MHP’de 14 Mart’ta başlayan aday adaylığı başvuruları 21 Mart’ta tamamlandı. Seçimde aday olabilmek için yaklaşık 2 bin 500 kişi partiye başvurdu.

Aday listesinde eski ANAP ve DYP milletvekilleri de kendine yer bulacak. Edinilen bilgiye göre; eski Maliye Bakanı Sümer Oral, eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, eski DYP Milletvekilleri Bahattin Şeker, Celal Adan, Cemal Özbilen, Nevfel Şahin ve Ali Uzun ile eski ANAP milletvekili Şamil Ayrım seçilebilecek sıralardan aday gösterilecek.

AKP’den istifa ederek MHP’ye geçen eski bakanlardan Murat Başesgioğlu’nun İstanbul’dan, Yusuf Ziya İrbeç’in Antalya’dan, Zekai Özcan’ın ise Ankara’dan aday gösterilmesi bekleniyor.

Eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu, 11 kez sürgüne gönderilen eğitimci Fevzi Budak, eski Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız’ın da listenin üst sıralarında kendilerine yer bulması kuvvetle muhtemel.

Ümit Özdağ ve “Ergenekon”un tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan’ın İstanbul’dan aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Trabzon’da ise Koray Aydın’ın adı öne çıkıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.