EnerjiManşet

Japonya’yla nükleer santral görüşmeleri ertelendi

0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Japon yetkililerin talebi üzerine nükleer güç santrali müzakerelerinin ertelendiğini açıkladı. Taner, “Ne zaman başlar dersek, bu Nisan ayında devam edecekti, herhalde bir, iki ay daha zaman alacak” dedi.

Japonya’daki deprem ve tsunaminin, o ülkedeki nükleer güç santralini büyük ölçüde etkilendiğini belirten Yıldız, şunları söyledi:

”Hem deprem hem de tsunami etkisiyle birlikte gelişmeleri izlediğimiz bir ortamda, Türkiye-Japonya nükleer güç santralleri müzakereleri zaman olarak tabii ki etkilendi. En son Japonya’nın Ankara Büyükelçisinin getirdiği mesajla da karşılıklı yaptığımız görüşmeyle de müzakereler için bir müddet daha zaman istediler. Böyle bir durumda buna kayıtsız kalamayacağımızı, bir şey olmamış gibi davranamayacağımızı belirttik. Bir an önce toparlanıp tüm çalışma ekibiyle, bütün yöneticileriyle özellikle Fujikama’daki güç santraline odaklandıklarını ve oradaki problemleri çözümlemeye çalıştıklarını söylediler. Biz de kendilerini hem uluslararası nezaket gereği, diplomasi gereği hem de başta insanlık gereği tabii ki bu süreyi tanıyabileceğimizi kendilerine belirttik. Fakat ne zaman başlar dersek, bu nisan ayında devam edecekti, herhalde bir, iki ay daha zaman alacaktır diye düşünüyorum. Kendileri şu anda bir zaman da telaffuz etmediler.”

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.