ManşetTürkiye

Polise rağmen, gazeteciler Şık için yürüdü

0

Kocaeli’nde gazeteciler, meslektaşları Ahmet Şık’ın kitap taslağının yasaklanmasını internete düşen taslak sayfalarını ağaçlara asarak ve imza kampanyası başlatarak kınadı. Polis “işlem yaparız” diye uyarsa da eylemciler Uğur Mumcu parkına kadar yürüdü.

Kocaeli Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) çatısı altında toplanan basın emekçileri ve kendilerine destek veren demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve sendika temsilcileri gazeteci Ahmet Şık‘ın yayımlanmamış kitabına sansürü Yürüyüş Yolu üzerinde yürüyerek protesto etti.

Kocaeligazetesi.com.tr sitesine göre protestolarını kitabın internete düşen sayfalarını ağaçlara asarak ve imza kampanyası başlatarak dile getiren yürüyüşçüleri polis, eylemlerini sonlandıracak oldukları Uğur Mumcu Parkı’na yürümemeleri konusunda uyardı.

Yürüyüş başlamadan önce polis ekipleri “Valilik çevresinde toplantı ve basın açıklaması yapmak alınan karara göre yasaklandı. Biz yürüyüşünüze karşı çıkmayacağız ama yürüyüş sorumlusu hakkında işlem yapacağız”  dedi.

Ancak gazeteciler Uğur Mumcu parkında eylemi sonlandırmanın kendileri için önem taşıdığını ve cezai işleme de razı olduklarını belirttiler.

Basın susarsa herkes susar”

Yürüyüş sırasında “Susma, sustukça sıra sana gelecek”, “Basın susarsa, herkes susar”, “Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen gazeteciyim demeyeceksin”

gibi sloganlar dikkat çekerken polis ağaca asılan kitap sayfalarını topladı.

Uğur Mumcu Parkında  “Türkiye’de basılmamış bir kitabın yasaklanması ayıbı acilen ortadan kaldırılmalı. Kitap suç unsuru taşımıyorsa gazeteciler neden hapiste?” içerikli bir basın açıklaması yapan grup daha sonra ”Adalet ve Özgürlük Çağrısı” başlığıyla başlattığı imza kampanyasıyla eylemlerini sonlandırdı. (Bia)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.