Türkiye

Seçim 2011: BDP 16 siyasi yapıyla blok oluşturdu

0

Seçimlerin yaklaşmasıyla Türkiye’de siyasal hava iyiden iyiye ısınmaya başladı. Seçim barajının adaletsiz oluşu nedeniyle meclise girme alternatifleri üzerinde duran, BDP’nin de aralarında bulunduğu 17 siyasi oluşum, seçime ortak blok olarak girme kararı aldı.

Seçim barajının düşürülmemesi nedeniyle meclise girmenin farklı yolları üzerinde çeşitli çalışmalar yürüten sol ve Kürt hareketi, seçimlere Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu olarak girme kararı aldı. Taksim Hill Otel’de BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya gelen 16 siyasi oluşumun temsilcileri, seçim ve blok çerçevesini kamuoyuyla paylaştı.

Parlamenter sistemlerde seçimlerin demokrasinin yerleşmesi ve sonrası açısından kritik öneme sahip olduğunu belirten Demirtaş, seçimlere hazırlanırken Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını ifade ederken ulusalcı ırkçı ve dinci bloğa halkın mahkum olmadığını düşündüklerini ve bu nedenle de böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Demirtaş’ın ardından Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve EHP Genel Başkanı Sibel Uzun da bloğa ilişkin görüşlerini ifade etti. Söz konusu blokta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), Demokrasi ve Özgürlük Hareketi (DÖP), Devrimci İşçi Partisi (DİP), İşçilerin Kardeşliği Partisi (İKP), İşçilerin Sosyalist Partisi (İSP), İşçi Cephesi (İC), KÖZ, Sosyalist Birlik Hareketi (SBH), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Sosyalist Gelecek Parti Hareketi (SGPH), Sosyalist Dayanışma Platformu (SDP), Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP), Türkiye Gerçeği, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP)  yer alıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.