Ekoloji

Düzce’nin yaylaları kulüplere veriliyor!

0

Fenerbahçe Kulübü’ne tahsis edilen Düzce’deki Topuk Yaylası’ndan sonra şimdi de aynı bölgedeki Torkul Yaylası ve Göleti 50 yıllığına Beşiktaş Jimnastik Kulübüne kiralanıyor.

Fenerbahçe Kulübü’nün Düzce Topuk Yaylası’ndaki 155 bin metre kare alan üzerinde kurduğu tesislerin tamamlanmasına çok az bir zaman kala bu defa da  Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Düzce Kaynaşlı İlçesi sınırları içindeki Torkul Yaylası’na toplam 3 bin metrekarelik bir tesis yapacağı ortaya çıktı. Tesis için Çevre ve Orman Bakanlığın’dan izin çalışmaları konusunda son aşamaya gelindiği ve Düzce Belediyesi’nin bu bölgeyi bedelsiz şekilde Beşiktaş’a verdiği bildiriliyor.

Tam bir doğa harikası olan Torkul Yaylası, 1300 m. rakıma sahip. Doğal bir göletten oluşan yayla etrafındaki; kayın, göknar, gürgenden oluşan bakir orman içinde, doğal yürüyüş ve koşu yolları bulunuyor. Odayeri Yaylası’na 6 km., Bolu Dağı yoluna 15 km. uzaklıktaki yayladan Düzce Ovası ve Karadeniz izlenebiliyor.

Doğasever ve fotoğrafçı Halit Edip Özcan bir Düzceli olarak bu olaya tepkisini şu sözlerle dile getiriyor: “Tüm Anadolu insanına ait bu cennetten bir köşe olan gölet ve çevresi, maalesef Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne  50 yıllığına kiraya verilmiş veya verilmek üzereymiş.  Kim, kimin malını kime veriyor? Burayı bir kaç imza ile veren bir kaç atanmış  insan, 3 sene sonra kaybolup gidince ne olacak?”

“Ahali, ‘Tesisler yapılınca çevreye de katkısı olur’diye kandırılmış. Senede 50 kg domates 5000 ekmek, 1 ton et ile kim kalkınacak? Peki Galatasaray’a Düzce’nin hangi cennet köşesi verilecek?  Bu feryadımı duyun, duyurun!”

 

Yeşil Gazete

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.